Dette trikset bør du skjønne: Derfor skal du sette hvitløken i fryseren

04/11/2022 10:27

Emma Sletta

Forbruk
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Du kjenner sikkert til mange forskjellige triks med et kjøkken, men har du noen gang prøvd dette?

Hvitløk gjør underverker i matlaging - og er også en ekstremt populær ingrediens i norsk mat.

Samtidig blir det også mer og mer fokus på matsvinn og ikke å kaste mat.

Derfor kan det være en utfordring når det, som med for eksempel hvitløk, ofte er flere du kjøper om gangen.

Noen ganger blir hvitløken dårlig før du har brukt alle.

Men det er faktisk et fantastisk tips mot nettopp dette.

For å forhindre at hvitløken blir dårlig, kan du faktisk legge den i fryseren. På den måten forblir den frisk til du trenger den.

Du kan både fryse den helt eller hakket - du trenger bare å sørge for at den er godt innpakket og lufttett.

Hvis du vil at du enkelt skal finne ut hvor mye hvitløk du trenger, er det enkleste å faktisk hogge hvitløken og fryse den i olje. Dermed kan du enkelt kontrollere hvor mye hvitløk du tar ut av fryseren, siden olje ikke kan fryse.

Til dette formål bør du bruke en smaknøytral olje.

Derfor må du aldri presse en hvitløk

Hvitløk kan gi en annen smaksopplevelse, avhengig av hvordan du bruker den - derfor er det et par ting som er gode å være klar over. Det er stor forskjell på å kutte, rive, hakke eller presse hvitløken - og noe av det bør du faktisk holde deg helt unna.

Markiz Tainton deltok i den svenske versjonen av Masterchef-programmet allerede i 2014.

I dag har hun tusenvis av følgere på Instagram-profilen sin, har gitt ut kokebøker og har sitt eget matlagingsprogram.

Hun deler blant annet tips og triks til kjøkkenet, og her deler hun også et triks på hva man skal gjøre – og definitivt ikke gjøre – med hvitløk.

Hun forteller at mange gjør den feilen å bare rive hvitløken på et rivjern - og så kaste den på stekepannen. Og ifølge Markiz bør du holde deg langt unna det.

I stedet bør du ta ut en kniv og et skjærebrett, hvoretter du hakker hvitløken fint. Det gir en mye mer utsøkt hvitløkssmak, forteller hun.

Rundere og mildere smaker

– Hakk hvitløken, for da brenner den ikke like lett, og du får en rundere, mildere smak, forklarer hun.

Imidlertid er det andre måter å gjøre det også.

For eksempel kan du knuse hvitløksfedd med kniven og deretter skrelle av skallet og hakke det.

Eller du kan gjøre som de gjør i Italia, kutte hvitløken helt tynn med et barberblad eller kniv - dette er en perfekt metode for grønnsaksretter, der hvitløksmaken ikke skal være dominerende.