Få de friske bærene til å vare mye lenger med 3 effektive kjøletips

19/04/2024 15:00

Emma

FORBRUKER
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Å lære å lagre mat riktig på kjøkkenet er den beste måten å spare penger og redusere matavfall på. Riktig oppbevaring av mat som frukt er også viktig for å opprettholde god hygiene.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Eksperter advarer mot populære "fruktbadtrender" som innebærer rengjøring av frukt før du spiser den. Ifølge ekspertene akselererer dette faktisk veksten av mikroorganismer og "får dem til å bli dårlige mye raskere".

Amanda Douglas, Head of Product Sustainability hos Magnet, sier: «Det er relativt ukjent at du ikke bør vaske frukten før du setter den i kjøleskapet. Dette øker bare sjansen for tidlig råte og fører til unødvendig matsvinn. Oppbevaring av fersk skyllet frukt i kjøleskapet gir ekstra fuktighet som akselererer fruktens nedbrytning og forringelse.»

Og hun la til: "Det skaper faktisk et ideelt miljø for bakterier å trives i, noe som absolutt ikke forlenger holdbarheten til frukten og sannsynligvis resulterer i at du må kaste den ut. Trangen til å rense frukt er god, men det er best å gjøre det like før du spiser eller tilbereder dem. Dette er helt klart den beste måten å forlenge fruktens holdbarhet på, samtidig som du sikrer at den er trygg å spise."

Hvis du absolutt må vaske frukten før du setter den i kjøleskapet, må du bare sørge for å tørke dem grundig før du gjør det. Amanda har delt gode tips til hvordan man kan få jordbær, blåbær og druer til å «vare mye lenger».

Oppbevares i originalemballasje

Fruktemballasje for bær og druer er designet med hull i bunnen.

Disse hullene tillater overflødig fuktighet å renne bort fra frukten og gir ventilasjon som forhindrer muggvekst.

Kjøp fra baksiden av hyllen

Eksperten forklarte: "Når det gjelder å kjøpe frukt, er den naturlige tendensen å ta den første du ser i supermarkedet. Det er imidlertid en klok idé å velge varer fra baksiden av hyllen i stedet, da supermarkeder vanligvis arrangerer produkter med en lengre utløpsdato lengst fra skjermen."

Og hun avslutter med å si: "Dette er et enkelt triks som vil sikre at du kjøper produkter som varer lenger."

Velg riktig sted i kjøleskapet

Frisk frukt som bær lagres best i en nederste skuff i kjøleskapet. Dette er fordi det er et av de kaldeste områdene av apparatet, som er ideelt for å bevare fruktens friskhet.

Men som Amanda også bemerket: "Husk at ikke alle frukter krever kjøling. Noen frukter som bananer, tomater og meloner bør oppbevares ved romtemperatur til moden, og kan deretter oppbevares i kjøleskapet for å forlenge friskheten."

Og hun avsluttet med å si: "Sjekk alltid de spesifikke lagringsanbefalingene for hver type frukt for å sikre at de holder seg friske og smakfulle så lenge som mulig."