Folk bruker aldri denne knappen på vaskemaskinen: Kutter kostnadene med 62 prosent

31/05/2024 08:00

Sofie

Forbruk
Foto: TikTok
En mor har nå delt et genialt triks med resten av internett.

Vaskemaskiner og tørketromler utgjør en betydelig del av norske husholdningers energikostnader, men én "hemmelig" knapp, som bare noen få mennesker vet om, kan effektivt kutte regningen.

Den ukentlige byrden med å vaske klær er ikke bare tidkrevende, men utgjør også en betydelig del av energiforbruket. Det skriver The Mirror.

En nylig oppdagelse av en "hemmelig" knapp kan imidlertid redusere energiforbruket med opptil 62 prosent og gjøre denne rutinen langt billigere.

Beth, også kjent som 'den budsjetterende mammaen' på TikTok, har delt et oppsiktsvekkende vasketips via det sosiale medienettstedet. 

I videoen avslører hun at mange automatiske vaskemaskiner er satt til standard 40 grader, som er en dyrere energikostnad. 

Ved å trykke på "hemmelig"-knappen og bytte til en kjøligere temperatur på 20 grader kan man imidlertid oppnå betydelige besparelser.

Tester viser at ved å redusere bomullsvasken fra 40 grader til 20 grader kan energikostnadene reduseres med gjennomsnittlig 62 prosent. 

Denne besparelsen skyldes at maskinen krever mindre energi for å varme opp vann ved lavere temperaturer.

Selv om det kan være en liten reduksjon i rengjøringskraften ved lavere temperaturer, kan dette motvirkes ved å bruke flytende vaskemidler. 

Beth understreker viktigheten av flekkfjernere ved behov og anbefaler regelmessig vedlikehold med månedlige vask ved lavere temperaturer for å opprettholde maskinens ytelse. 

Nedenfor kan du se videoen der hun snakker om den 'hemmelige' knappen.