Forbrukerforeningen testet 229 støvsugere: Denne er best

20/02/2024 07:00

Emma

Forbruk
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det samme merket vinner begge prisene.

Støvsugeren har blitt et uunnværlig verktøy i ethvert hjem, designet for effektivt å fjerne støv, smuss og kjæledyrhår fra gulv og møbler. Selv om det kan virke banalt å velge støvsuger, kan det faktisk være stor forskjell på de ulike modellene.

I en grundig evaluering utført av forbrukerforeningen i Nederland, hvor 229 støvsugere ble satt under mikroskopet, har det blitt bestemt hvilke støvsugermodeller som står som de beste i rengjøringseffektivitet og verdi for pengene.

I jakten på den ideelle støvsugeren som kan håndtere alt fra støv til dyrehår uten problemer, kan testen vise seg å være en uvurderlig guide for forbrukerne.

Blant et bredt utvalg av støvsugertyper, inkludert støvsugere, hånd- og boksvaskere, har den danske forbrukerforeningen fokusert på de tradisjonelle modellene med hjul og ledning, som fortsatt dominerer markedet. Disse modellene, oftest utstyrt med støvsugerpose, men også i poseløse versjoner, har blitt nøye analysert for sugekraft, brukervennlighet, energiforbruk og holdbarhet.

Det skriver Ad.

To modeller fra Rowenta har skilt seg ut som toppvalg i sin kategori. Rowenta Silence Force RO7740EA ble kåret til 'Best in Test' med en samlet vurdering på 7.3 av 10. Det var spesielt imponerende for sin effektivitet på harde gulv, for lave støynivåer og for sin evne til å opprettholde sugekraft selv når støvposen er nesten full. Prisen på cirka 1340 danske kroner og et arbeidsområde på 11,1 meter fra utsalgsstedet gjør den til et attraktivt valg for forbrukerne.

For de som søker enda større valuta for pengene, ble Rowenta Silence Force Allergy + RO6859EA fremhevet som 'Best Buy' med en testvurdering på 7.1. Til en pris på bare 1040 kroner tilbyr denne modellen utmerket hygiene gjennom sin spesielle støvpose som effektivt fanger opp og begrenser støvutslipp. Den er også kjent for sin energieffektivitet og enkle håndtering på tepper, selv ved full sugekraft.

Den danske forbrukerforeningen påpeker imidlertid at ingen støvsuger er perfekt. Selv en "Best in Test"-vinner kan vise seg å være mindre ideell for, for eksempel, høyere mennesker eller de med tepper der dyrehår utgjør en utfordring. På samme måte, selv om 'Best Buy' -modellen scorer høyt på mange fronter, kan det være tungvint å fjerne dyrehår og erstatte filtre.

Forbrukerne oppfordres til å vurdere disse aspektene når de velger støvsugeren som best oppfyller deres spesifikke behov, vel vitende om at den danske forbrukerforeningens omfattende testing har fremhevet både styrker og svakheter ved de ledende modellene på markedet.

Du kan se alle testede støvsugere her.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.