Har du også brukt Ticketmaster? 560 millioner mennesker bør bytte passord umiddelbart

06/06/2024 13:00

Emma

Forbruk
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
560 millioner mennesker bør skifte kodeord omgående.

Et hav av mennesker bør nå bytte passord - og det er enda en god sjanse for at du er blant dem.

Hvis du, som 559 999 999 andre mennesker, har kjøpt en billett på Ticketmaster minst en gang i livet ditt, er det stor sannsynlighet for at du bør endre passordet ditt.

Teknologimediet Cyberdaily har kunngjort at Ticketmaster har blitt utsatt for en datalekkasje av de aller store, noe som har resultert i at ikke mindre enn 1,3 terabyte med data har blitt lekket.

Det er den beryktede hackergruppen ShinyHunters som hevder å ha tilgang til 560 millioner Ticketmater-kunders informasjon, og de har nå lagt ut alle dataene for salg.

For den ryddige summen av «bare» 500.000 dollar (ca. 3,4 millioner danske kroner) har ShinyHunters lagt alle disse inntrykkene ut for salg.

"560 millioner kunders fulle informasjon. Navn, adresse, e-post og telefonnummer. Billettsalg, informasjon, ordredetaljer osv.», står det i innlegget fra hackergruppen.

Ikke første gang

Dette er ikke første gang hackergruppen har stjålet data. Tilbake i mai 2022 stjal gruppen ikke mindre enn 70 millioner menneskers informasjon som var kunder av AT&T i USA.

Gruppen har valgt å oppkalle seg etter 'Pokémon', hvor det er disse sjeldne Pokemon kalt 'Shinys'

I dette tilfellet er ShinyHunters på jakt etter 'Shinys' som nå er andres informasjon.

Ifølge Cyberdaily er det satt inn innenrikssaker i saken.

Endre passordet ditt

Har du kjøpt billetter via Ticketmaster, som mange dansker bruker, kan du bli utsatt.

Derfor er det klokeste å endre passordet ditt hvis du bruker det andre steder, slik at det ikke er noen risiko for at andre vil kunne få tilgang til e-posten din, sosiale kontoer eller annen privat informasjon.