Her skjer det: Denne kjøreskolen tilbyr fyllekjøring

04/09/2023 11:30

Emma Sletta

Forbruk
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Denne kjøreskolen tilbyr fyllekjøring som et resultat av et helt spesielt formål.

Fyllekjøring er ofte synderen for et bredt spekter av alvorlige trafikkulykker.

Og når det gjelder fyllekjøring, er det absolutt ikke mye å skrive hjem om.

For selv om alle bør distansere seg fra fyllekjøring, er det fortsatt et problem som florerer på veiene rundt om i verden.

Men denne kjøreskolen prøver å sette en stopper for det.

I et ukonvensjonelt forsøk på å bekjempe fyllekjøring har en japansk kjøreskole, Chikushino i Fukuoka, i samarbeid med politiet, introdusert en ny form for kjøreinstruksjon: å la elevene kjøre i beruset tilstand.

Dette initiativet ble lansert på årsdagen for en tragisk ulykke i Fukuoka der tre barn mistet livet på grunn av en beruset sjåfør.

Eksperimentet involverte en person som drakk og kjørte og en edru passasjer som observerte. Deltakerne ble først bedt om å kjøre gjennom en rekke veistrekninger mens de var edru.

Da måtte de gjenta øvelsen i beruset tilstand. En av de berusede sjåførene hadde en alkoholkonsentrasjon på 0,30 mg per liter blås, som er dobbelt så mye som den lovlige grensen i Japan.

Det skriver Social News, ifølge den britiske avisen The Guardian.

Og til tross for fysiske symptomer som kalde hender og økt puls, trodde sjåføren at hun var i stand til å kjøre.

Den edru passasjeren var uenig, og beskrev turen som ubehagelig.

Til sjåførens overraskelse ble det avslørt at hun hadde kjørt inn i en sving i høyere hastighet etter å ha drukket og til og med hadde krysset over i motsatt kjørefelt.

Sjåføren la heller ikke skjul på at det var svært skremmende å oppleve hvordan turen føltes trygg, selv om det var ubehagelig for medpassasjerene.

Læs også:

Over 2000 lastebiler blokkerer landets grense i protest Døgnet rundt vil polske lastebilsjåfører sperre grensen mellom Ukraina og Polen.