Hvorfor Texas Hold’em er en sport

01/03/2018 11:45

KC

Forbruk
Sveitten renner , du vet du har gått over en titalls strategier og brukt utallige timer på å forberede deg på akkurat dette øyeblikket. Dette er Texas Holdem.

Mange mener dette burde være en sport, og de som selv spiller synest også dette. Det er hele tiden en øvingsprosess. Spillet har faste regler og det er mye som må holdes øye med når en spiller. Trodde du at det bare var skiløpere som måtte kjøre en taktikk eller forberede seg til ting, disse menneskene må kjøre like hardt på, og forberede seg mentalt til turneringer.

Spillere som Liv Boeree , den mest suksessrike kvinnen innenfor industrien jobber hardt mot turneringer, akkurat slik som andre atleter innenfor ski og løping.  I 2017 kunne Liv Boeree legge til en World Series-bracelet til listen over prestasjoner, og før dette har hun levert noen elleville prestasjoner ved ulike turneringer. Hennes prestasjoner viser til mye øving og forberedelser i forkant av en turnering , som igjen bare viser at dette faktisk er en sport. Alt dette beviser at dette er noe som hun virkelig jobber hardt med, og som hun brenner for.

Starten

Det hele startet sommeren Boeree var ferdig med skolen, hun var uteksaminert med toppkarakterer i Astrofysikk, men hadde hverken funnet seg en jobb eller søkt på noen trainee-programmer.  Uten penger prøvde hun lykken og meldte seg på et program som en kunne ende opp med å få £100,000 vist hun klatret til topps. Det  viste seg at programmet var for nybegynnere innenfor Texas Hold'em, og det er her eventyret hennes begynte. Hun vant ikke programmet, men forelsket seg i spillet og elsket hvordan hun kunne slå guttene i noe de trodde de var suverene i .

Hun forteller i et intervju med Huffington post at hun i 2006 bestemte seg for at hun skulle bli den mest kjente kvinnelige spilleren i verden. Det var en spennende tid for Boeree som har klart å bevise hva hun kan prestere og har lykkes med å bli den mest kjente kvinnelige spilleren.

Spillere som Liv må alltid  være klar i hodet for å se hva de skal lete etter, og de må hele tiden kalkulere hva sannsynligheten vil være for at en spiller har et kort som enten kommer de til gode,eller ødelegger hele spillet for de. Når Boeree ikke spiller Texas Hold’em eller andre underholdningsspill er hun en stor del av organisasjonen ’Raising for Effective giving ’ Denne organisasjonen har hun vært med på å starte , og spillerne som støtter denne organisasjonen  gir av det de vinner til et godt formål. 

Må kunne lese kroppsspråk

Utøverene må være profesjonelle når de ser etter ulike ting med motspillerens kroppsspråk. Trodde du at det var bare spillet de måtte passe på og se om motparten har et bra kort, da trodde du feil. Innenfor Texas Hold'em er det mye snakk om å ’bluffe’, som betyr at du rett og slett lurer motparten til å tro at det du har på hånden som er gull verdt. For å kunne mestre dette må du ha et kroppsspråk som den andre motparten ikke klarer å lese lett. Kroppsspråket er noe som er unikt for oss mennesker. Innenfor en sport som denne er det ofte lurt at en spiller ser igjennom tidligere videoer av turneringer konkurrenten har gjort. Her kan du plukke opp tips som kan gjøre deg klar til kamp.

Være på topp

Skal disse utøverene være på topp slik som mennesker innenfor andre grener må de få nok søvn, det er også viktig å koble av fra hverdagen. Liv Boeree er en flittig gitarspiller og gjør mye av det når hun skal koble av. 

Ikke godkjent sport

Mens de ennå ikke har godkjent Texas Hold'em som en sport, må vi bare smøre oss med tålmodighet og tenke for oss selv at vi ser på dette som en sport, også disse utøverene betrakter dette som en sport. De forbereder seg på samme måte og er klar for å stille til konkurranse som andre utøvere, og har sine ritualer dagen før og timer før de stiller til en turnering. Det er som Boeree sier, noe av det som tiltrekte henne ved denne grenen er det unike samspillet mellom vitenskap og kunst.