IT-sikkerhetsselskap oppfordrer Apple-brukere til å "Laste ned oppdateringen umiddelbart"

19/05/2024 17:00

Emma

Forbruk
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
IT-sikkerhetsselskapet med en oppfordring til Apple-brukere: Last ned oppdateringen nå. Det kan få alvorlige konsekvenser hvis ikke.

Hvis du har en iPhone eller en iPad, er det en ny oppdatering tilgjengelig akkurat nå.

IT-sikkerhetsselskapet Kruse Industries har en klar anbefaling:

Last ned oppdateringen umiddelbart!

Det melder IT-sikkerhetsselskapet Kruse.

"Dette er alvorlige sårbarheter som er løst med disse nye oppdateringene. Av samme grunn bør de installeres umiddelbart, sier de.

Oppdateringen inkluderer den nyeste versjonen av operativsystemet, iOS 17.5, og i tillegg til viktige feilrettinger, introduseres en ny bakgrunn kalt 'Pride Radiance'.

Ifølge Kruse Industries lukker oppdateringen et «kritisk hull i RTKit som kan ha blitt utnyttet i begrensede, målrettede angrep. Sårbarheten er tildelt CVE-ID: CVE-2024-23296 og er en såkalt minnekorrupsjonsfeil.

Generelt bør du alltid laste ned nye oppdateringer for telefonen, datamaskinen og andre enheter når produsenter slipper dem.

Ofte blir sikkerhetshull funnet og lappet kontinuerlig, og det kan være avgjørende for enheten din at den får de siste oppdateringene raskt.

Slik gjør du det

Så hvordan får du en ny oppdatering for iPad eller iPhone?

Du gjør dette ved å gå inn i 'Innstillinger', deretter 'Generelt', deretter 'Programvareoppdatering' og velge 'Oppdater nå'.