Kreftfremkallende stoff funnet i populær sjokolade

28/07/2016 10:45

Anniken Hauge

Forbruk
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den tyske organisasjonen Foodwatch har gjort et urovekkende funn.

Den populære Kinder-sjokoladen kan være farlig å ta en bit av.

Det advarer den uavhengige, tyske organisasjonen Foodwatch nå om. Det skriver The Independent.

I følge Foodwatch har man nemlig funnet altfor store mengder hydrokarbon fra mineralolje i den populære barnesjokoladen. Et stoff som sannsynligvis er kreftfremkallende.

Den tyske organisasjonen har testet 20 forskjellige Kinder-produkter, og ut av disse inneholdt tre produkter et ’faretruende’ høyt innhold av det farlige stoffet. 

Artikkelen fortsetter under bildet

Foodwatch krever nå at Kinder-produsenten Ferrero trekker deres Kinder Riegel sjokoladebar, Lindt Fioretto Nougat Minis, og et annet tysk produkt tilbake fra butikkene, men denne oppfordringen har Ferrero avist, i følge Foodwatch-talsmann Johannes Heeg.

- De har nektet å ta produktene ut av salg. Og i stedet for å fjerne dem fra hyllene og advare forbrukerne, har de (Ferrero, red.) sagt at de har fulgt lovmessige retningslinjer, forklarer Heeg, og henvender seg derfor til forbrukeren. 

- Man kan ikke se det eller smake det, men det er der. Vi anbefaler derfor at man ikke kjøper disse produktene, da innholdet (stoffet, red.) simpelthen er uakseptabelt å innta, sies det.