Lån penger til fornyelse av sommergarderoben

05/06/2020 00:51

dagens.no

Forbruk
Varmen er endelig ankommet, og lange dovne sommermåneder venter på oss. Hvis du ikke allerede har gjort det, så er det på tide å finne sommerklærne frem fra loft og kjeller.

Sponset innhold

Hvis du som så mange andre, oppdager at klærne har krympet i løpet av vinteren, kan du få tips til sommermoten 2020, her. 

Hvordan kan du får råd til nye klær

Dessverre så er det ikke alltid sommerklærne passer perfekt, eller at kjolen fra i fjor, er like fin i år. Det kan derfor bli nødvendig med nye sommerklær. En god måte å rydde plass i både klesskapet, og økonomien, er hvis du selger ut av det gamle, og på den måten rydder plass til noe nytt. En god løsning kan være at du arrangerer et loppemarked, eller bruker en av de mange bruktplattformene som finnes online, til å selge fjorårets sommerklær. 

Hvis du er så heldig at du kommer over et kupp av en sommerkjole, som du bare må ha, så kan løsningen være, at søker om å låne penger til det. Du kan låne et mindre beløp, som du selvfølgelig betaler tilbake, i forhold til de vilkår og betingelser som blir avtalt med låneutbyder. 

Et låneeksempel fra Folkia er: Lån 10 000 kr i 360 dager. Etableringsgebyr 350 kr, fakturagebyr 180 kr (15 x 12), rentekostnader 3 523 kr, effektiv rente 96%, beløp å tilbakebetale 14 053 kr.

Du skal selvfølgelig kun låne penger, hvis du har luft i økonomien, og er kredittverdig. I Norge er det lovpålagt at du blir kreditt sjekket hvis du søker om lån. Det betyr at lånetilbyder skal se nærmere på økonomien din, før de låner penger til deg. De vil bl.a. se nærmere på inntekten din, om du har annen gjeld og betalingshistorikken din. 

Sommermoten 2020

Den store sommerklassikeren, er i år en oversize kjole. Dette kan være en god investering, også med tanke på neste år, da en oversize kjole sannsynligvis passer like godt om et år eller to. I forhold til fargene, så vil gatebildet preges av skarpe neon farger. Det kan se ut som om 90- tallets spreke fargevalg, igjen vil vise seg i bybildet. Hvis du er til en mer avdempet stil, så er beige den store sommerfargen, og noe som vi vil se mye av. Også mønster er et hit i år, blomster mønster har overlevd fra i fjor, og store dyre mønster er kommet til. Store mønster av leopardprikker, eller sebrastriper vil prege gatebildet, gjerne i kombinasjon med sommerens store farge, beige. 

Hvis du følger med på den røde løperen, så har du kanskje allerede lagt merke til mini vesken. Flere kjendiser har gjennom det seneste året, møtt opp på den røde løperen, med en av disse helt små veskene. De er ikke så praktiske, men de fungerer som en fantastisk moteriktig detalj, hvis du har lyst til å skille deg ut fra mengden. 

Kombinasjonen av en flott sommerhatt, og en stor kjole, vil være et godt valg, hvis du skal investere i nye sommerklær. Hvis du også finner penger til en skjorte med sebrastriper, så kan sommeren bare komme. Du er klar!