Life hack: Sånn finner du den perfekte vannmelon

27/07/2020 13:51

Emma

Forbruk
Shutterstock
Shutterstock
Det kan føles som et rent lotteri om vannmelonen du tar med hjem fra supermarkedet er verdt å sette tenne i. Men her får du de beste tipsene for å sjekke om du har funnet en god vannmelon.

Det er sommer, og det betyr at det er på tide å spise vannmelon.

Det kan virkelig være en trist opplevelse hvis du får tatt en melet og smakløs vannmelon med hjem. ÆSJ! Sånn skal den perfekte vannmelon ikke være.

I stedet skal den være søt og ha en skarp tekstur. Nedenfor finner du redaktørens beste tips om hvordan du velger den perfekte vannmelon.

  1. Se på stilken

Stilken av en vannmelon forteller deg om frukten er moden eller ikke. En moden vannmelon har en tørket stilk, mens vannmelonen som er høstet for tidlig har en grønn stilk. 

2. Lytt til den

Prøv å slå på melonen. Hvis den er saftig og moden, vil den gi en hul lyd.

3. Se etter den gule flekken

Hvis vannmelonen har en gul flekk, er det et godt tegn. Det betyr nemlig at melonen har fått ligge i solen, der den har vært i stand til å samle juice og kraft. 

4. Prøv å løfte den

Jo tungere, jo bedre. Hvis du plukker opp en vannmelon og synes den er tung nok i forhold til størrelsen, er sjansen for at du har tatt en god vannmelon god. 

5. Avlang VS. rund

Formen på vannmelonen påvirker også smaken. Hvis melonen har en langstrakt form, er den ofte mer vannaktig enn de de med en rundform. De sistnevnte er ofte også søtere på smak enn de avlange.

Dette er vårt beste triks for å finne den perfekte vannmelonen. Har du et hemmelig triks du vil dele?