Mange gjør denne feilen: Du bør aldri legge disse varene i kjøleskapet

30/12/2022 14:20

Sofie

Forbruk
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ikke alle ting skal i kjøleskapet.

De fleste av oss har et utvalg sauser og dressinger i kjøleskapet. Det kan være ketchup til en stekt pølse eller majones til en eggerett. Disse flaskene og rørene fyller godt i kjøleskapsdøren og lager lyd når du åpner døren og går inn.

Nå viser det seg imidlertid at det faktisk ikke er nødvendig at de tar plass i kjøleskapet.

Dette er ifølge mediet Today.com, som snakket med ernæringsfysiolog Lauren Feingold. Hun forteller at det i bunn og grunn er to forskjellige typer dipping.

"De vanligste dippene som ketchup, sennep og varm saus må vanligvis bare oppbevares i skapet, så du trenger ikke å ha behov for å sette dem i kjøleskapet."

Generelt er regelen at sauser og dressinger som inneholder meieriprodukter, grønnsaker eller frukt skal oppbevares i kjøleskapet. De som inneholder eddik, sukker, salt og alkohol er ikke nødvendig.

Slik bør du oppbevare dippen din

Noen ingredienser må alltid være avkjølt.

Dette dreier seg bl.a. på meieriprodukter som fløte eller yoghurtbaserte dressinger. Disse skal alltid oppbevares kjølig. Majones er laget av egg og må også stå i kjøleskap, akkurat som alt med grønnsaker og sitrus krever også lave temperaturer.

Nøtteoljer som mandel- eller sesamolje må også oppbevares i kjøleskapet. Ellers risikerer du at de blir harske. Som nevnt finnes det imidlertid også en hel rekke dipper som har det beste utenfor kjøleskapet. Dette inkluderer for eksempel soyasaus, østerssaus, fiskesaus, honning og varm saus. Disse er fine i romtemperatur.

Kokosolje og peanøttsmør er også helt greit utenfor kjøleskapet. Faktisk vil de heller være der ute. Ellers kan de lave temperaturene gjøre begge deler vanskelige og vanskelige å få ut av sine respektive krukker og bøtter.

Det er en vanlig misforståelse at syltetøy og gelé er best å la stå utenfor kjøleskapet.

Det er imidlertid en feil hvis du vil at syltetøyet skal vare så lenge som mulig. Det høye sukkerinnholdet gjør det mulig, men da varer bare ikke produktene like lenge som når de oppbevares kjølig.

Denne spesielle regelen kan brukes på noe av tvilen som oppstår når man pakker ut handleposene etter en vellykket handletur, sier Feinhgold.

«Spørsmålet du må stille deg selv er: 'hvor ofte bruker jeg ketchup?' Hvis du elsker ketchup til frokostegg og bacon og samtidig spiser en burger med pommes frites hver dag, kan du enkelt la ketchupen stå på bordet. Folk som bruker ketchupen mindre bør kjøle den for å forlenge holdbarheten, sier ernæringsfysiologen.