Mange vet ikke: Slik skal man handle hvis motorlampen plutselig begynner å lyse

14/04/2024 13:00

Emma

Forbruk
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Det er ikke nødvendigvis grunn til panikk bare fordi motorlampen lyser.

Bileiere opplever noen ganger at motorlampen plutselig begynner å lyse, men langt fra alle vet hvordan de skal reagere på den lille lampen.

Når motorlyset tennes, er det et tegn på at det potensielt er noe galt med motoren, men det er ikke nødvendigvis noe du bør få panikk for.

Slik skriver medie Blitz.

Det første du bør gjøre hvis motorlyset begynner å lyse, er å sørge for at bilen er på et trygt sted.

Se deretter etter andre varsellamper som kan indikere mer akutte problemer. En enkel løsning kan være å starte bilen på nytt, noe som noen ganger kan føre til at lysene slås av hvis det bare var en midlertidig feil.

Årsakene - for at motorlampen slås på - kan være alt fra funksjonsfeil i oksygensensoren til bruk av bensin av dårlig kvalitet. Hvis bilen kjører normalt, kan du fortsette turen. Du bør imidlertid unngå høye hastigheter og overbelastning av motoren.

Å koble fra batteriet i ti minutter kan også bidra til å tilbakestille systemet og sørge for at lyset slukker.

En riktig lukket drivstoffpåfyllingslokk og en visuell inspeksjon av hele systemet kan også være nyttig, men det krever litt kunnskap om motorer.

En ting som er helt sikkert er at man ikke skal ignorere lampen. Ved å reagere raskt kan du sikre at bilen holder seg i god stand og dermed unngå dyrere reparasjoner senere.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.