Mia fikk en voldsom kjemisk reaksjon: Nå advarer hun om populært produkt.

08/10/2016 10:45

Anniken Hauge

Forbruk
- Da jeg kom til legevakten var hendene mine så kalde at de nesten kjentes døde ut.

22 år gamle Mia skulle ta seg en dusj som vanlig, men før hun gikk inn i dusjen, smurte hun hårfjerningsmiddelet Veet på benene.

Hun påførte det med en liten svamp. Når middelet har virket litt, skal produktet skylles av. Men hun fikk litt av produktet på fingrene og skylte det av med én gang. Det viste seg å bli en katastrofe, skriver Expressen

Den svenske jenta gikk inn i dusjen og skylte resten av produktet av benene. Da hun gikk ut av badet, følte hun en brennende fornemmelse i fingrene. 

 

- Jeg kikket ned og så at fingrene og hendene hadde hovnet opp, og det kjentes ut som de holdt på eksplodere. Jeg hadde ikke noe følelse, og huden begynte bare å svulme opp. Jeg fikk panikk, men jeg måtte beholde roen siden datteren min var i rommet ved siden av, sier Mia.

Til slutt dro 22-åringen på legevakten. I følge henne fikk legen sjokk da hun kom inn. De hadde sett en så voldsom kjemisk reaksjon før.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Legene tok prøver i to timer. Det var ikke en alminnelig allergisk reaksjon. Den var toksisk.

Det har gått seks dager siden ubehagelige opplevelsen. Torsdag forrige uke var Mia igjen på undersøkelse for utbruddet.

- Nå får jeg medisin i noen uker, men jeg vet ikke om og når jeg blir bra igjen. Det er så forferdelig og jeg føler meg så dårlig. Jeg kan ikke bruke hendene normalt, og det er spesielt vanskelig når jeg skal bade barna mine, for man kommer lett borti noe med fingertuppene. Det er akkurat som et åpent sår, sier den 22-årige moren.
 

 

Hun forteller om opplevelsen slik at andre ikke havner i samme situasjon.

- Det er mange som bruker produktet, og jeg har selv brukt det lenge. Det har aldri vært noen problemer med det tidligere. Men nå virker det som at de kanskje har byttet ut en ingrediens, og at det kanskje kan være det, sier hun.

Firmaet bak Veet har vært i kontakt med Mia Recket Benickser Group har aldri før hørt om liknende reaksjoner på produktet.

- Vi beklager dypt at forbrukeren hadde en dårlig opplevelse med produktet vårt. Vi har vært i kontakt med henne for å finne ut av hva som har skjedd, og har også tilbudt å sende henne til hudlege på vår regning for å finne ut av hva som har skjedd, sier Ina Andreasen, som er talsmann for firmaet.

Hun understreker at bedriften har en høy sikkerhetsstandard og gjennomfører dermatologiske tester av produktene.