Mobil med eller uten binding – Hvor sparer du mest?

29/05/2018 10:07

KC

Forbruk
Tiden er kommet for å bytte ut den gamle telefonen med en flunkende ny, kanskje har du allerede sett deg ut hvilken du ønsker å kjøpe.

Men hva gjør man når prisen på telefonen er skyhøy – butikkene har funnet en løsning, de tilbyr deg å kjøpe telefon med binding, du kjøper telefonen veldig billig og binder deg til et abbonement i en bestemt tid. Men, lønner dette seg i lengden?

Hvordan finne beste mulighet for deg

Du har to muligheter, enten kjøpe en billig telefon og binde deg til et abbonement i 12 måneder, eller kjøpe en dyrere telefon og finne et billigere abbonement. Dersom man ikke har mye penger på kontoen for øyeblikket, så kan det selfølgelig være fristende å bruke nedbetalingsmuligheten og dermed binde seg til et bestemt abbonoment. Da får man kjøpt en telefon kjapt, og betaler gjerne under en 1000-lapp i måneden, som ikke er så mye (man skal bare huske på at man er bundet i 12 måneder). Har man deriomot midler tilgjengelig, kan det være penger å spare på å kjøpe en telefon til full pris med det samme og droppe nedbetaling.  

Hvor mye kan man spare 

Vi har funnet en undersøkelse som viser at i de aller fleste tilfeller blir det dyrere i lengden å kjøpe en telefon med bindingstid. Du kan finne to tabeller på denne nettsiden som har undersøkt priser og abonnementer for iphone 7 og Galaxy S8. For begge telefonene vil man i de fleste tilfeller spare mellom 200-600 kroner dersom man kjøper telefonen til full pris og finner et billig abbonement. Man kan altså spare opp til 600 kroner! 

Slik regner du ut totaltpris

På forhånd kan du regner ut hva som blir mest lønnsomt nettopp for deg ved å finne pris på telefonen du ønsker og finne pris på et mobilabbonement som passer ditt bruksmønster. Multipliser månedspris med 12 måneder, samt legg til pris på telefonen. Totalsummen kan du sammenligne med en telefon med binding fra forhandler, da vil du se hva som er mest lønnsomt for deg. 

Slik finner du det beste abbonementet

Det har blitt mye enklere å finne et abbonement som passer deg og som har den beste og laveste prisen. Man behøver ikke lenger ta det første og beste tilbudet, men kan selv undersøke ved hjelp av internett hvilke muligheter som finnes. Mobilabbonement.no er en søkemotor hvor du kan sammenligne priser på norske mobilabbonomenter. Dersom du kjøper en telefon til full pris, kan du ved hjelp av denne søkemotoren finne et meget gunstig abbonoment. På den måten vil du spare penger på langt sikt, selv om du har kjøpt en dyrere telefon. 

I de fleste tilfeller vil det altså lønne seg å kjøpe en telefon uten binding, men hva som passer best akkurat for deg, handler også om du har penger tilgengelig for øyeblikket. Dersom telefonen er for dyr til å betale med det samme, er nebetaling med binding et supert alternativ.