Nå er det sommer: Sånn velger du den perfekte vannmelonen

03/06/2022 08:36

Emma Sletta

Forbruk
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En av sommerens mange deilige - og sunne - snacks er vannmelon, men det er ikke alltid lett å finne den rette.

Vannmelonen er skapt for å nytes om sommeren.

Ikke bare er det deilig og sunt, men vannmelon er også veldig god til å holde seg hydrert i den trykkende sommervarmen.

Som det er med så mye frukt og grønnsaker, er det imidlertid ikke alltid lett å velge riktig melon.

De fleste melonelskere vet nok til å kjøpe en fin vannmelon, som da viser seg å være smakløs, gritty og / eller myk når du kommer hjem og legger tennene i den.

Det grønne skallet på melon kamuflerer kvaliteten på innvollene, men heldigvis er det noen få ting på utsiden som avslører hvordan innsiden er.

Foto: Facebook / GrowVeg

Først av alt er fargen selvfølgelig viktig.

Alle vet at en vannmelon på utsiden er grønn, men det skjer at den har hvite eller oransje / gule flekker, og de to fargene betyr noe helt annet.

Hvis vannmelonen har hvite flekker, er det et tegn på at den er helt smakløs, mens oransje / gule flekker er tegn på at den har en deilig og rik smak.

Man bør imidlertid ikke forveksle de oransje / gule flekkene med de brune "trådene" som ofte finnes på utsiden av en vannmelon.

Disse "trådene" kan - avhengig av størrelse - være et tegn på at vannmelonen enten er søt eller intetsigende i smak.

Hvis du vil ha en søt vannmelon, bør du gå for meloner med lange "tråder".

På samme måte bør man gå for en sfærisk vannmelon, da disse ofte er søte i smak, mens ovalformede meloner ofte har en mer vannaktig og intetsigende smak.

I tillegg er det selvfølgelig viktig å få tak i en melon, som er moden, hvis du vil spise den nå, eller en melon, som er umoden, hvis den må lagres litt.

Melonens modenhet kan ses på stammen, siden en grønn stilk er lik en umoden melon, mens en brunaktig stilk er lik en moden melon.

Imidlertid bør man være oppmerksom på at en veldig brun stilk kan være et tegn på at melonen er overripe.

 

 

 

 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.