Sånn sparer du penger

01/06/2017 09:30

PA

Forbruk
Dagens samfunn har blitt et spare-samfunn. Bedriftene flytter fabrikkene sine til utlandet for å spare på utgifter, og kundene leter konstant etter de billigste tilbudene for å spare penger.

Nettbutikker vokser i en rasende fart, og har begynt å sette fysiske butikker i fare for konkurs. Butikkene på nett kan spare penger ved å ikke skulle betale for en dyr husleie, salgsassistenter og andre utgifter fysiske butikker har, og kundene nyter godt av rimeligere priser. Det er også lettere å kunne få produkter på internett til billigere priser, da det finnes mange spare-triks og firmaer som spesialiserer seg på besparelser for kundene. Fortsett å lese for å få noen spare-tips!

Rabattkoder

Bruk av kuponger, eller couponing som det ofte kalles i internasjonale sammenhenger, har blitt et populært fenomen, spesielt i USA. Nå er det på vei videre innover Europa og Skandinavia, og det med god grunn; det er mye å spare ved bruk av kuponger. Gjennom kuponger kan man spare penger på flere forskjellige måter: Det er vanlig at man kan spare en prosentandel av kjøpet, få fri frakt eller at man kan spare en viss sum ved kjøp over en viss sum. Uansett gir rabattkoder deg en fordel og gjør at du kan spare en del kroner på et kjøp du kanskje uansett ville gjort.

Rabattkoder består ofte av noen tall og bokstaver, og du kan finne dem på flere forskjellige nettsider. Coupii er en nettside som spesialiserer seg på nettopp rabattkoder, og de kan smykke seg med rabattkoder fra mange av de store nettbutikkene, blant annet Ellos og Leasy. Ellos er en stor fisk innenfor tøy og interiør på nett, og hos Leasy kan man finne alt fra hvitevarer og el-artikler til kamera og mobiltelefoner.

Disse butikkene selger ting man “skal” kjøpe med jevne mellomrom, og med rabattkoder kan man få det til en rimeligere pris. Det er ikke noe å kimse av!

Sammenligne priser

Å sammenligne priser er en god ide, og noe de fleste gjør nesten uten å tenke over det. Men, det finnes nettsider som kan gjøre det raskt for deg, slik at du slipper å skulle saumfare nettet hver gang du skal kjøpe noe. Fly, hoteller, ferier, forsikringer og elektronikk er bare noen av tingene de forskjellige sidene sammenligner automatisk, slik at du kan finne den beste prisen på kort tid. Prisjakt.no er et eksempel på en slik side.

Cashback

Cashback er et fenomen som betyr at du får penger tilbake ved hvert kjøp du gjør, og vanligvis er det en viss prosentandel av din kjøpesum. Årlig kjøpes det  produkter og tjenester for over 20 milliarder kroner i norske nettbutikker, og ved å gi litt tilbake ved hvert kjøp, kan nettbutikkene sikre seg mer lojale kunder.

For å utnytte cashback skal man ofte melde seg inn hos et firma i form av en kundeklubb eller lignende. Gjennom dette medlemskapet kan du få for eksempel et kort som du kan bruke ved kjøp, som dermed sikrer deg din cashback. Cashback World og Kickback er eksempler på firmaer som tilbyr cashback. Disse firmaene kan tilby dette fordi de forskjellige nettbutikkene betaler en provisjon til cashback-firmaene for å sende kunder til dem, og en del av denne provisjonen går til deg. Det er win-win for både deg og firmaene!