Slik kommer vi til å innrede boligen i 2017

19/10/2016 15:30

Anniken Hauge

Forbruk
Nordmenn blir mer og mere vågale når det kommer til innredningen av hjemmene våre. Nå skal det være en anelse mer sprell og liv i boligen, enn det vi har sett tidligere. For selv om mange av de tendensene som har vært dominerende i 2016 fortsetter i 2017, så kommer det litt mer liv inn i innredningsstilen. Hvor den nordiske stilen med sitt minimalistiske, rå og til tider kjølige uttrykk har preget de seneste par årene, så er det på tide at det kommer litt mer varme inn i hjemmene våre. Denne tendensen kalles ’Scandinavian South’, og den kommer til føre med seg kos, hygge og de varme detaljene inn i nordmennenes hjem. Scandinavian South — boliginnredning med sydlige aner Den skandinaviske innredningsstilen har lenge vært preget av den minimalistiske looken, hvor geometriske former og pastellfarger har vært dominerende. Med ’Scandinavian South’-tendensen erstattes dette av små, dekorative detaljer samt en stemning som utstråler optimisme og leder tankene mot varmere kontinenter. Det naturlige har lenge preget møbler og overflater i hjemmene våre. Det kommer til å fortsette i 2017, men en ny spiller vil samtidig melde seg på banen; velur. Velur blir en av de største tendensene i det kommende året, men ikke på samme måte som på 90-tallet, hvor det primært var duker som var av velur. Duker kommer nemlig ikke tilbake med det første— til gjengjeld vil vi se at velur vil bli brukt som supplement til møbler og accessoirer. Voluminøse gardiner I takt med at boliginnredningen vår blir mer og mer leken, vil vi også se en tendens til at vi tør mer. Det må gjerne være overdådig, fargerikt og lede tankene til svunne storhetstider, hvor alt var litt mere prangende.  Det gjelder blant annet gardiner, som tidligere skulle være så anonyme og minimalistiske som mulig. De vi nå få en mer markant plass i hjemmets generelle uttrykk. 

Nordmenn blir mer og mere vågale når det kommer til innredningen av hjemmene våre. Nå skal det være en anelse mer sprell og liv i boligen, enn det vi har sett tidligere. For selv om mange av de tendensene som har vært dominerende i 2016 fortsetter i 2017, så kommer det litt mer liv inn i innredningsstilen.

Hvor den nordiske stilen med sitt minimalistiske, rå og til tider kjølige uttrykk har preget de seneste par årene, så er det på tide at det kommer litt mer varme inn i hjemmene våre. Denne tendensen kalles ’Scandinavian South’, og den kommer til føre med seg kos, hygge og de varme detaljene inn i nordmennenes hjem.

Scandinavian South — boliginnredning med sydlige aner
Den skandinaviske innredningsstilen har lenge vært preget av den minimalistiske looken, hvor geometriske former og pastellfarger har vært dominerende. Med ’Scandinavian South’-tendensen erstattes dette av små, dekorative detaljer samt en stemning som utstråler optimisme og leder tankene mot varmere kontinenter.

Det naturlige har lenge preget møbler og overflater i hjemmene våre. Det kommer til å fortsette i 2017, men en ny spiller vil samtidig melde seg på banen; velur. Velur blir en av de største tendensene i det kommende året, men ikke på samme måte som på 90-tallet, hvor det primært var duker som var av velur. Duker kommer nemlig ikke tilbake med det første— til gjengjeld vil vi se at velur vil bli brukt som supplement til møbler og accessoirer.

Voluminøse gardiner
I takt med at boliginnredningen vår blir mer og mer leken, vil vi også se en tendens til at vi tør mer. Det må gjerne være overdådig, fargerikt og lede tankene til svunne storhetstider, hvor alt var litt mere prangende. 
Det gjelder blant annet gardiner, som tidligere skulle være så anonyme og minimalistiske som mulig. De vi nå få en mer markant plass i hjemmets generelle uttrykk.