Smart trick går verden rundt: Slik får du 6000 kroner ekstra

04/01/2022

Emma Sletta

Forbruk
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det er så enkelt, det gjør nesten vondt.

Den dyreste måneden i året er over, og begynner dermed en januar der mange dansker velger å spare penger. Imidlertid går et triks rundt om i verden som kan hjelpe deg med å ha ekstra penger tilgjengelig til neste jul, slik at du ikke ender opp med å klemme økonomien din.

Dette er ifølge The Sun.  

Trikset kalles 365 dagers juleutfordring. Tanken er at hver dag legger du litt penger til side til jul - men med en vri. Du fortsetter å øke beløpet.

Den første dagen starter du med å sette en krone i et badekar. Neste dag setter du inn to kroner. På den tredje dagen setter du inn tre kroner i sparebokser og på femte dag fem kroner - og så videre til du kommer til den siste dagen i måneden og her setter du inn 30 eller 31 kroner.

På denne måten sparer du 465 i måneder med 30 dager og 496 i måneder med 31 dager. Hvis du overholder regelen i 12 måneder, har du spart 5797 DKK til julegaver.

Trikset diskuteres raskt i grupper på Facebook, der spesielt foreldre setter pris på det. Imidlertid har mange valgt å reversere trikset, så de starter med å sette 30 eller 31 kroner i boksen og deretter gå ned i antall dollar de sparer hver dag. På den måten føles det kanskje ikke så vanskelig i slutten av måneden.

" Jeg har aldri vært i stand til å redde før. Kan ikke anbefale det nok», sier en Facebook-bruker.

Selvfølgelig trenger du ikke bare å bruke metoden for å spare til julegaver. Det kan også være for ferien eller noe du vil kjøpe selv. Men det ser absolutt ut til at dette er en god måte å starte en besparelse på.

 

 

 

 

 

Læs også:

Bergensbanen stengt: Passasjerer måtte overnatte på toget Bergensbanen og flere fjelloverganger ble stengt på grunnlag av uvær. Passasjerene har overnattet på toget i natt.
Etter ny studie: Forskere kommer med advarsel til personer som sover for lite Sover du for lite? Det kan få store konsekvenser for deg. Hvis du sover mindre enn fem timer om natten, øker det risikoen for en blodpropp.