Smart trick går verden rundt: Slik får du 6000 kroner ekstra

04/01/2022 08:38

Emma Sletta

Forbruk
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det er så enkelt, det gjør nesten vondt.

Den dyreste måneden i året er over, og begynner dermed en januar der mange dansker velger å spare penger. Imidlertid går et triks rundt om i verden som kan hjelpe deg med å ha ekstra penger tilgjengelig til neste jul, slik at du ikke ender opp med å klemme økonomien din.

Dette er ifølge The Sun.  

Trikset kalles 365 dagers juleutfordring. Tanken er at hver dag legger du litt penger til side til jul - men med en vri. Du fortsetter å øke beløpet.

Den første dagen starter du med å sette en krone i et badekar. Neste dag setter du inn to kroner. På den tredje dagen setter du inn tre kroner i sparebokser og på femte dag fem kroner - og så videre til du kommer til den siste dagen i måneden og her setter du inn 30 eller 31 kroner.

På denne måten sparer du 465 i måneder med 30 dager og 496 i måneder med 31 dager. Hvis du overholder regelen i 12 måneder, har du spart 5797 DKK til julegaver.

Trikset diskuteres raskt i grupper på Facebook, der spesielt foreldre setter pris på det. Imidlertid har mange valgt å reversere trikset, så de starter med å sette 30 eller 31 kroner i boksen og deretter gå ned i antall dollar de sparer hver dag. På den måten føles det kanskje ikke så vanskelig i slutten av måneden.

" Jeg har aldri vært i stand til å redde før. Kan ikke anbefale det nok», sier en Facebook-bruker.

Selvfølgelig trenger du ikke bare å bruke metoden for å spare til julegaver. Det kan også være for ferien eller noe du vil kjøpe selv. Men det ser absolutt ut til at dette er en god måte å starte en besparelse på.