Vil du spare 71.426 kr. på et år?

05/02/2018 16:45

KC

Forbruk
Sett med globale øyne er Norge et rikt land med høy økonomisk velstand.

Denne tilstanden har vedvart i årevis, men langsomt begynner situasjonen vår å snu. Over de siste par årene har fattigdommen i Norge økt. I tillegg til dette har vi økt forbruket vårt i husholdningen og akseptert en lavere lønn enn tidligere.

De fleste lar seg ikke påvirke av de forannevnte forandringene i landet vårt. Men hvis velstanden fortsatt forringes i Norge, så vil det tilslutt ha innflytelse på vår private økonomi. Vil du bevare din velstand uavhengig av hvordan Norges fremtiden ser ut? Sørg derfor for å ha en solid sparingsplan.

Ingen drastiske endringer 

Denne artikkelen kommer ikke til å fortelle deg at du trenger å forandre hele livet ditt for og spare penger. Det behøver du nemlig ikke. Du kan booke sommerferien din, du trenger ikke spise pasta med ketchup hver dag, og du behøver ikke å skille lag med bilen. Det er altså ikke snakk om store livsforandrende endringer. Du behøver kun å endre på små vaner i hverdagen for og spare penger.

Sammenligningsportalen Sambla har samlet 10 dårlige vaner som koster deg mye penger. Har du en livsstil hvor alle de 10 dårlige vanene er tilstede? Hvis du beslutter å endre disse vanene, kan du spare mange penger. På bare ett år vil du kunne spare opptil 71.426 kr. Tror du at vil begynne å spare?

Dropp tyggegummi og spar over 2.000 kroner 

Vi vet alle at det kan være mye å vinne på å droppe røykingen. Du vil både spare penger og oppnå et sunnere liv. Vi vet også at et fitnessabonnement som vi ikke tas i bruk er å kaste penger ut av vinduet. På Samblas infografikk over “10 dårlige vaner som vil koste deg mange penger”, er det også innlegg som vil overraske de fleste.
Det er helt klart at de færreste tenker på tyggegummi som en utgift. Men mange har faktisk tyggegummi på seg hele tiden. Vi konsumerer raskt en del pakker tyggegummi ukentlig, uten at vi tenker ett sekund på vår økonomi. Men med et fast forbruk på tyggegummi kan kostnaden fort bli over 2.000 kr. i året.

3 gode råd til å starte sparingen

  • Opprett en separat konto uten kredittkort. Slik får du bedre kontroll ettersom du må logge inn i nettbanken for å bruke penger.
  • Hver gang du ønsker å bruke penger på en av de dårlige vanene, overfør i stedet beløpet til sparekontoen din.
  • Gi deg selv lommepenger og hev beløpet hver måned. Slik har du fysiske penger mellom hendene og disse representerer hva du har lov å bruke.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.