Volkswagen tilbakekaller 12 biler: Skulle aldri vært solgt

05/05/2024 13:00

Emma

Forbruk
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Produsenten aner ikke hvor de er eller hvem som eier dem.

I EUs sikkerhetsvarslingssystem, Safety Gate, har det kommet frem spesifikk informasjon om to tilbakekallingskampanjer som dekker totalt 12 Volkswagen-modeller.

De aktuelle bilene er ikke bare potensielt farlige for forbrukerne, men har også forsvunnet sporløst.

Volkswagen vet med andre ord ikke hvor bilene befinner seg i dag og hvem som eier dem.

Interne testbiler

Ifølge dokumentene er de aktuelle bilene en del av en rekke interne testbiler som ikke skulle selges, men som på grunn av en feil er solgt til forbrukere.

Den første tilbakekallingen gjelder seks biler fra modellseriene Passat Variant, Passat Sedan og Polo, som ble produsert mellom 29. mars 2016 og 7. august 2017.

Den andre tilbakekallingen gjelder også seks biler, men denne gangen VW Golf, Golf Sportsvan, Golf Variant og Phaeton-modellene, med produksjonsdatoer mellom 29. april 2014 og 25. juli 2016.

Ikke første problem

Sakene minner om hendelsene fra 2018 og 2020, da Volkswagen av en eller annen grunn hadde solgt opptil 8.700 biler på verdensbasis som på det tidspunktet ikke oppfylte gjeldende lovkrav for kjøring på offentlig vei.

Noen av disse bilene viste seg senere å være pre-serier og forskningsbiler.

Det kan være svært risikabelt å kjøre rundt i disse bilene, da det kan være problemer både med kvaliteten, men også med bilenes sikkerhetssystemer, som ikke nødvendigvis fungerer som planlagt.

Hvis forbrukeren er i tvil om opprinnelsen til sin Volkswagen, bør han kontakte en offisiell VW-forhandler eller merkeverksted.

Siden bilene ikke finnes noe sted i Volkswagens system, kan de med god grunn ikke vite hvilke land bilene befinner seg i.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.