Christian Eriksen er tilbake på landslaget

15/03/2022 11:44

Emma Sletta

Fotball
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Etter flere måneder ute er Christian Eriksen nå tilbake i troppen.

For første gang siden hjertestansen i Parken under EM-finalen i fjor, er den danske fotballstjernen Christian Eriksen nå tatt ut på landslaget igjen.

Dette ble kunngjort i dag i DBUs presserom i Brøndby, hvor troppen til de kommende treningskampene mot Nederland og Serbia ble annonsert.

Det er det største comebacket på landslaget siden Michael Laudrups i 1993, ifølge TV 2 SPORT sin fotballkommentator på mange år, Flemming Toft.

– Det er en seier for Hjulmand og landslaget, for danske fotballfans, men fremfor alt for Christian Eriksen selv. Først trodde han og resten av oss at det var over. Så ble det et "hvis han kommer tilbake". Nå er han tilbake. Det gir så mye mening, sier han.

31. januar i år presenterte Premier League-klubben Brentford, som har flere danske spillere i troppen og danske Thomas Frank som trener, Christian Eriksen på en seks måneders kontrakt etter at Serie A-klubben Inter hadde terminert danskens kontrakt.

Dette ble gjort fordi det ikke er lov å spille med en pacemaker i den italienske Serie A.

Christian Eriksen vant Serie A-mesterskapet med Inter i 2020/2021-sesongen før kollapsen.

26 dager etter at han signerte for Brentford, debuterte Eriksen offisielt mot Newcastle, og i Brentfords to siste kamper har han fått fulltid.

I den siste kampen mot Burnley ga Eriksen til og med en assist og var dypt involvert i oppkjøringen til straffesparket som ble Brentfords andre mål i 2-0-seieren.

Dermed er det en formmessig Christian Eriksen, som igjen kan trekke på den røde trøyen for Danmark.