Gutt drept i Montpellier da Frankrike og Marokko-fans kolliderte under VM-semifinalen

15/12/2022 09:20

Sofie

Fotball
Foto: @01tissema/Twitter
Foto: @01tissema/Twitter
En ung gutt ble drept på gatene i Montpellier i Frankrike da det brøt ut kamper mellom marokkanske og franske fans etter VM-semifinalen.

Frankrike slo Marokko 2-0 i onsdagskveldens (14. desember) kamp, ​​og sikret plassen i søndagens finale mot Argentina.

Men ikke lenge etter seieren møtte fansen sammen i gatene i Montpellier, Nice, Lyon og Paris, og satte opp fakler og satte fyr på søppelkasser.

I en video delt på sosiale medier kan marokkanske fans i Montpellier ses gå nedover Rue de la Mosson, da en bil med fransk flagg i vinduet kjørte mot dem.

Da fans samlet seg rundt den hvite kombikupeen for å prøve å rive flagget ut, begynte sjåføren å svinge uberegnelig, og så ut til å prøve å komme seg vekk fra mengden.

I rotet av det hele ble en tenåringsgutt påkjørt av bilen.

14-åringen ble raskt overført til sykehus, men døde kort tid etter ankomst, ifølge Department of Herault.

En uttalelse utstedt av det lokale regjeringskontoret bekreftet at den unge gutten ble "voldelig truffet" av bilen under sammenstøtet.

Den aktuelle bilen ble senere funnet i nærheten av stedet, og politiet etterforsker fortsatt hendelsen.

Opprørspoliti ble utplassert over en rekke byer i Paris etter at Les Bleus beseiret Marokko, med opprørsutstyr, tåregass og barrikader i arsenalet.

De to landene har alltid hatt et ganske komplisert forhold, gitt de fire tiårene med fransk kolonidominans i Marokko mellom 1912 og 1956, men det hele gikk på spissen onsdag kveld da underdogene ble brutalt beseiret, og gikk glipp av sjansen til å bli den første Afrikanske lag for å ta seg til VM-finalen.

Marokko skrev fortsatt VM-historie i år, etter 1-0-seieren over Portugal forrige uke, noe som gjorde dem til det første afrikanske laget noensinne som tok seg til semifinalen.

Denne søndagen (18. desember) markeres Frankrikes andre verdenscupfinale på rad.

I 2018 slo Les Bleus Kroatia 4-2 på Russlands Luzhiniki Stadium i Moskva. I år tar de imot Argentina, som slo Kroatia 3-0 i tirsdagens semifinale.

Læs også:

Svært få vet: Dette betyr fargen på kjøkkensvampen Ikke mange er klar over at farge faktisk har en betydning.
Hudlege advarer: Ny hårtrend kan gi livslange konsekvenser Sommerens hårtrend er oppkalt etter skandinaviske kvinner, men du må vurdere hva du gjør med hodebunnen, sier en hudlege.