Ingen landskamp for Haaland

Foto: Shutterstock.com

Erling Braut Haaland når ikke å bli klar til de kommende landslags kampene.

Haaland sliter med en muskelskade og har ikke spilt kamper for klubblaget den siste tiden. Likevel har ikke Ståle Solbakken og landslagsledelsen helt gitt opp at superstjernen kan bidra i Norges kommende VM-kvalifiseringskamper mot Tyrkia og Montenegro.

Les også

Trodde han knakk fingeren til motspilleren

Men Haaland bekrefter selv på Twitter mandag at han ikke spiller landskampene.

”Hei folkens, kjipt å ikkje bli klar til landskampane. Hadde gleda meg. Uansett, lykke til Norge”, skriver han.

Oppgjøret mot Tyrkia spilles i Istanbul fredag, mens Montenegro er motstander i Oslo neste mandag.

Dortmund-ledelsen er på sin side ikke til å misforstå. Etter søndagens 2-1-seier over Augsburg i Bundesliga var sportssjef Sebastian Kehl tydelig på at Haaland blir værende i Tyskland.

”I utgangspunktet er alle klubber forpliktet til å frigi sine spillere (til landslagsspill red.anm.). Men Erling er for tiden skadd, har ikke kunnet spille for oss og vil heller ikke kunne delta på lagtrening de neste ukene”, sa han til avisen Westdeutschen Allgemeine Zeitung.

Landslagssjef Ståle Solbakken uttalte også søndag at han ikke kan regne med å ha Haaland disponibel.

”Vi regner også med at Erling er ute av troppen, men legene holder dialogen med klubben og har fortsatt et lite håp”, sa han.

Også diverse andre norske stjerner er uaktuelle til de kommende kampene på grunn av skader. De som gjerne skulle bli brukt, men som er ute med skader er Joshua King, André Hansen, Alexander Sørloth, Sander Berge, Kristoffer Ajer, Mathias Normann, Fredrik Midtsjø og Jonas Svensson.

Les også

Ødegaard gestus til fan: ”Jeg kunne ikke tro at jeg var så heldig”