Nå avgjøres Christian Eriksens fremtid

Den danske landslagsspilleren er på vei til Milano, hvor hans skjebne vil bli avgjort.

12. juni kollapset Christian Eriksen på banen i Parken med hjertestans. Siden da har han fokusert på å komme seg etter den forferdelige hendelsen.

Nå er det imidlertid rapporter om at han er på vei til Milano, hvor hans fremtid vil bli bestemt. Italienske Gazetta dello Sport skriver dette ifølge SE og HØR.

Den 29 år gamle stjernen har fått en ICD-enhet implantert på Rigshospitalet for å sikre at han ikke blir truffet av hjertestans igjen. Det er livreddende intervensjoner som imidlertid kan sette en stopper for hans karriere i italiensk fotball.

Til daglig spiller Christian Eriksen i Inter, som spiller i den beste italienske ligaen, Serie A. Derfor er han underlagt reglene til Federazione Italiana Giuoco Calcio (FIGC), som er det italienske fotballforbundet.

I 2017 innførte de en regel om at det ikke lenger ville være lov å spille profesjonell fotball i Italia hvis du har en pacemaker implantert.

Derfor er det lite sannsynlig at Christian Eriksen kan gjenoppta karrieren i Inter. Likevel skriver Gazetta dello Sport at det er ukjent hva fremtiden bringer for den danske landslagsspilleren.

Ifølge italienske medier forventes han først og fremst å gjennomgå en rekke videre undersøkelser i Milano. Uavhengig av utfallet av disse undersøkelsene, sier imidlertid reglene at han ikke kan fortsette sin karriere i Italia med en pacemaker.

Mediene skriver også at Eriksen har en rekke alternativer å velge mellom. Han kan ikke fortsette sin karriere i Italia, men han kan returnere til Nederland, hvor han tidligere har spilt for Ajax. Det er ingen begrensninger på bruken av en ICD-enhet som er implantert her.

Det er selvfølgelig også en mulighet for at han bestemmer seg for å avslutte karrieren. I en slik sammenheng vil klubben hans, Inter, motta kompensasjon lik hans verdi på 18 millioner euro i forsikring. Det tilsvarer ca 133 millioner kroner.

Christian Eriksen har ikke selv kommentert hva hans planer er i forhold til fremtiden.