Chris Holsten ærlig om tøff oppvekst

28/09/2023 08:12

Emma Sletta

Gossip
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Chris Holsten åpner opp om den tøffe oppveksten.

På få år har Chris Holsten blitt en populær artist blant Norges befolkning. Mange kjenner nok igjen låtene «Slå hjerte, slå», «Smilet i ditt eget speil», «Hvis verden» og «Bare når det regner». 

I tillegg har han deltatt i de folkekjære programmene «Hver gang vi møtes» og «Stjernekamp». 

Da det var Holsten sin tur til å bli hyllet i «Hver gang vi møtes» delte han åpenhjertig om sin oppvekst sammen med søsteren Tessa, som er sterkt utviklingshemmet. 

I tidlig alder fikk han mye ansvar med å passe på søsteren. Ifølge TV lærte han å gi henne mat, dusje henne og hente vann til henne. Han fikk dermed en viktig rolle. 

– Jeg merker med engang det blir prat om henne og vårt forhold og oppvekst så treffer det enn nerve hos meg, fortalte han til TV 2 den gang.  

Holsten fortalte at han og søsteren har et svært nært forhold, og at han aldri ville vært foruten henne.

Indre demoner

I podcasten «Christine Dancke» med Christine Dancke, deler han nå enda mere fra oppveksten, podcasten er i forbindelse med hans nye album, «Gå bli lykkelig, du». 

Gjennom hele oppveksten har han nemlig slitt med mørke tanker. Fra han var 8 til han ble 14 år gikk Holsten til psykolog. 

– Vi har vel alle en liten demon, eller et monster, inni her. Det er jo en del av det å være et menneske. Jeg er ekstremt streng med meg selv og snakker meg selv ned hele tiden, det har jeg gjort hele livet, innrømmer artisten overfor Dancke. 

Og fortsetter: 

– Jeg hadde en ganske heftig fight inne i hodet hele livet. Så åpenbart er det en stor demon der. Ting som handler om skam, at man ikke er god nok eller bra nok. Alle disse tingene her er kanskje det min demon er basert på.

Han forteller avsluttende at i musikken får han utløp for alle de vanskelige følelsene sine, og det er som terapi.