Dag Otto Lauritzen med hjerteskjærende beskjed

16/09/2023 21:30

Emma

Gossip
Foto: TV2 / Pressebilde
Foto: TV2 / Pressebilde
Dag Otto Lauritzen deler nå en hjerteskjærende beskjed.

Dag Otto Lauritzen (66) fikk sitt store gjennombrudd som syklist, hvor han markerte seg som den første nordmannen til å vinne en etappe i Tour de France noen gang tilbake i 1987. 

Etter at han la opp som syklist har han jobbet som sykkelekspert på TV og deltatt i diverse konkurransedrevene reality programmer.

Men på hjemmebane er det spesielt en sak den tidligere syklisten brenner ekstra mye for.

Nylig delte TV-profilen at han hadde mistet faren sin, som ble 90 år gammel.

«Et langt liv er over – takk for alt pappa. 90 år. Hvil i fred- vi savner deg allerede», skrev den tidligere proffsyklisten under et bilde av faren på sin egen Instagramkonto.

Nå åpner han opp om den vonde sykdommen som rammet faren og preget de siste årene av hans liv.

Brenner for hverdagstrim

«Kompani Lauritzen»-sjefen forteller nå om den triste demens-diagnosen som preget farens liv de siste årene. 

Dette har gjort at 66-åringen nå har blitt ambassadør for velferdsteknologiselskapet VilMer.

Her ønsker han å blant annet øke aktivisering og fysiske opplevelser for alle eldre som både bor på sykehjem, institusjoner eller alene hjemme.

Om lag 101 000 personer lever med demens i Norge i dag, og det forventes mer enn en dobling innen år 2050 på grunn av økende antall eldre, i følge FHI.

Selv om både alder og gener spiller en vesentlig rolle for utvikling av demens, antar man likevel at så mye som 40 prosent av all demens kunne vært unngått ved forebygging, i følge Folkehelseinstituttet.

Dette er en sak Lauritzen brenner stort for. 

– Jeg har alltid, selv om jeg er toppidrettsutøver, brent for hverdagstrim. Jeg tror det å investere i helsa er superviktig. Jeg har alltid vært opptatt av fysisk aktivitet, det er den beste medisin for fysisk og psykisk helse, forteller Lauritzen til Dagbladet.

Lauritzen vil sette større fokus på sykdommen og hva vi kan gjøre for å forebygge den. Han vil inspirere flere til å bli mer aktive og ta et ekstra grep i hverdagen.

Selv forteller han at faren holdt seg godt i form helt til de siste årene før han ble rammen av sykdommen. Videre forteller 66-åringen at også hans søster nå har blitt rammet av alzheimer.

– Jeg ser hvor viktig det er å bidra, og å kunne være en liten hjelp for dem. Det er en sykdom, som det dessverre ser ut til å bli mer av framover.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.