Dommen har falt: Kjendispar skal sitte flere år i fengsel

23/11/22 08:45

Emma Sletta

Gossip
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Todd og Julie Chrisley vil tilbringe til sammen 19 år i fengsel etter å ha blitt dømt for svindel og skatteunndragelse.

Siden juni har det vært klart at Todd og Julie Chrisley har brutt loven i årevis, og svindlet blant annet banker og skattemyndighetene. Her ble paret funnet skyldig i retten, og nå har den endelige dommen falt.

Mandag avgjorde en dommer at de begge skal i fengsel. Todd ble dømt til 12 års fengsel pluss 3 års prøveløslatelse, mens Julie vil tilbringe 7 år i fengsel med 3 års prøveløslatelse etterpå.

Det skriver flere medier, deriblant CNN.

Parets medtiltalte regnskapsfører, Peter Tarantino, skal også i fengsel. Han ble dømt til 3 års fengsel pluss 3 års prøveløslatelse.

Todd og Julie Chrisley
er kjent fra TV-showet 'Chrisley Knows Best', som handler om seg selv og har gått i ti sesonger. Et program som de tjente millioner av dollar på å lage. Likevel valgte de å svindle.

Paret ble anklaget for å forfalske en rekke dokumenter og kontoutskrifter og få det til å se ut som om de hadde mer penger enn de faktisk hadde. De brukte deretter de forfalskede dokumentene for å få bankene til å godkjenne store lån på millioner av dollar, som de brukte til å opprettholde sin luksuriøse livsstil.

Foto: Jordan Strauss/Ritzau Scanpix

Foto: Jordan Strauss/Ritzau Scanpix

Todd og Julie begikk også skatteunndragelse i sitt felles selskap, 7C's Productions, i flere år. Regnskapsføreren skal ha hjulpet til med dette, og derfor ble han også dømt. Da skattemyndighetene slo ned på manglende skattebetalinger, forfalsket Julie Chrisley dokumenter, ifølge påtalemyndigheten, slik at det så ut til at selskapet ikke tjente penger i det hele tatt.

I tillegg er de anklaget for å bruke de falske kontoutskriftene til å leie et hus i California, hvor de etter noen måneder bare sluttet å betale leie.

Paret har foreløpig ikke kommentert fengselsstraffen. Da de ble funnet skyldige i juni, fortalte de senere podcasten deres, 'Chrisley Confessions', at de var ødelagt.

– Vi ønsker å fortelle alle her i dag at dette er en veldig trist og hjerteskjærende tid for familien vår akkurat nå. Men vi holder fast ved vår tro, og vi stoler på at Gud vil gjøre det han gjør best. For Gud gjør mirakler, sa Todd.

Deadline får vite at fengselsstraffen betyr at pluggen er trukket på 'Chrisley Knows Best' og spinoff-serien 'Growing Up Chrisley', som følger parets barn. Få episoder er allerede filmet for sesong ti av førstnevnte, og de sendes neste år.

Showet 'Love Limo', som Todd Chrisley skulle være vert for, har også blitt lagt til hvile etter dommen.

Søsteren blir ukomfortabel av at paret dusjer sammen.
Bare noen måneder før bursdagen hans, har han gått bort.