Dronning Margrethe snakker ut om konsekvensene ved Henriks sygdom: Dette betyr den nye situasjon for oss

30/11/2017 20:45

Anniken Hauge

Gossip
I et nytt intervju forteller Dronning Margrethe av Danmark om familiens nye situasjon etter prins Henrik fikk diagnosen demens.

Dronning Margrethe, som nettopp er hjemme igjen etter sin første solo-reise til Ghana, forteller i et intervju med danske Billedet Bladet, hva prins Henriks sykdom har betydd for den royale familien. 

Dronningen tar sykdommen og den endrede familiesituasjonen med hevet hodet.

For selv om prins Henrik har valgt at nedskalere sine royale aktiviteter, så forteller Dronningen at det enda ikke er skjedd noen veldig store endringer i familien.

Den største endringen er at folket nå er klar er over hvordan det står til med prins Henrik. Heldigvis hjelper folkets støtte mye:

- Foreløpig kan jeg ikke påstå at det har vært en stor endring for oss. Den store endringen er for så vidt at folk nå er klar over hvordan det står til med mannen min. Men så må jeg også si at folk har været så utrolig vennlige og imøtekommende overfor oss alle sammen, og det hjelper oss mye. Også får vi ta det derfra, forteller Dronningen ifølge danske Se og Hør til Billed-Bladet.

Offentligheten fikk beskjed om prinsens demenssykdom 6. september, hvor det danske kongehuset skrev følgende i en pressemelding:

- I forlengelse av et lengere utredningsforløp og senest en rekke undersøkelser i løpet av sensommeren, har et spesialtteam ved Rigshospitalet nå konkludert at Hans Kongelige Høyhet Prins Henrik lider av demens.

Les også: Dronning Margrethe uttaler seg om Henriks sykdom: Slik har prinsen det