Dronningen i oppsiktsvekkende intervju: "Ikke for ofte"

13/10/2023 15:00

Emma

Gossip
Foto: Det danske kongehus
Foto: Det danske kongehus
Dronningen overrasker i nytt intervju.

Danske Dronning Margrethe stiller til et sjeldent én-til-én-intervju i den amerikanske avisen New York Times.

Intervjuet handler om filmatiseringen av Karen Blixens roman «Ehrengard», som er laget i samarbeid mellom dronning Margrethe og Bille August.

Avisen skriver at intervjuet ble gjort i august på kongefamiliens Château de Cayx i Frankrike.

Litt rot

Filmen, kalt 'Ehrengard: Forførelsens kunst', er satt i kongeriket Babenhausen.

Her ansetter storhertuginnen av kongeriket den selvutnevnte kjærlighetseksperten Cazotte for å hjelpe sønnen med å forføre, slik at han kan skaffe seg en prinsesse som kan sikre seg en arving til kongeriket. Dette fører til en skandale.

Dronning Margrethe har skapt det visuelle uttrykket i «Ehrengard: Forførelsens kunst» gjennom dekuperer. Og hun har også tegnet kostymene - fra puffkjoler til herreuniformer.

I et intervju med The New York Times avslører dronningen, som er kjent som en ivrig artist, at hun er litt rotete når det gjelder hennes kreative sysler.

Monark og kunst

Hun beskriver over for avisen, hvordan hun i sine atelierer på Amalienborg, Fredensborg eller på Château de Cayx "kan lade ting ligge rundt omkring".

"Jeg prøver å rydde opp noen ganger, men ikke for ofte!"

I tillegg utdyper dronningen at hun opplever at folk lurer på hvordan hun både kan gjøre jobben sin som Danmarks monark og samtidig skape kunst.

"Noen ganger tror jeg folk er forvirret fordi jeg prøver å gjøre to ting samtidig. Men det fungerer normalt, gjør det ikke?» spør hun retorisk.

'Ehrengard: Forførelsens kunst' fik premiere på Netflix 14. september.

Herunder kan du se traileren.