Dronningen overrasker med hemmelig utenlandstur: På privat besøk på klinikk

02/02/2024 09:00

Emma Sletta

Gossip
Foto: Det svenske kongehuset
Dronningen overrasket med et uventet hemmelig besøk.

Tirsdag kveld fikk den svenske kongefamilien fortrolig besøk av det franske presidentparet.

Men et offisielt statsbesøk var tilsynelatende ikke nok til å holde dronning Silvia i Sverige.

Kort tid før statsbesøket fra Frankrike ble dronning Silvia oppdaget da hun hadde dratt til Tyskland privat.

Det melder det tyske mediet Rheinische Post, som har snakket med en ansatt ved klinikken dronningen var på under sitt hemmelige besøk i Tyskland.

Til tross for bilder av dronning Silvia på onsdagens private utenlandsreise, har den svenske kongefamilien verken ønsket å bekrefte eller avkrefte dronningens besøk, da det regnes som privat.

Det var på forskningssenteret LVR-Klinikken i den vesttyske byen Bedburg-Hau at en ansatt gjenkjente den svenske dronningen da han var på vei hjem fra jobb onsdag ettermiddag.

Dronningen hadde gått ut av bilen og spurt om hun hadde havnet på rett sted.

Det var faktisk LVR-klinikken, forklarte den 54 år gamle rørleggeren og varmeteknikeren Volker Hermsen - og dronningen endte til og med opp med å dele en kopp kaffe i kantina på klinikken med de ansatte, som lystig fortalte om stedet, som fungerer både som sykehus og forskningssenter.

– Hun drakk kaffe med oss og var veldig lett å komme overens med. Hvis vi ikke hadde gjenkjent henne, hadde jeg aldri trodd at det var en dronning som satt overfor oss. Det var veldig hyggelig!» forklarer Volker Hermsen til Rheinische Post.

Det er offisielt ikke kjent hvorfor den svenske dronningen hadde dratt på et uanmeldt besøk til den tyske klinikken.

Dronning Silvia har imidlertid tyske røtter, ettersom hun ble født i tyske Heidelberg til en tysk far og en brasiliansk mor.

Det er nå nesten 50 år siden dronningen kom inn i den svenske kongefamilien da hun giftet seg med svenskekongen Carl Gustaf.