Dronningen snakker ut for første gang: Dypt sjokkert

11/10/2023 11:00

Emma Sletta

Gossip
Foto: Det danske kongehuset
Foto: Det danske kongehuset
Hennes Majestet setter ord på tragedien for første gang.

Mens vi sitter her oppe i trygge Skandinavia, ser hverdagen langt fra trygg ut andre steder i verden.

Og i disse dager er alles øyne rettet mot konflikten mellom Palestina og Israel, som virkelig har blusset opp.

Dette har skjedd etter at Hamas, den militante palestinske organisasjonen som også kontrollerer Gazastripen, åpnet et voldsomt angrep mot Israel i helgen, og avfyrte rundt 5.000 missiler på bare 20 minutter.

Motangrepet fra Israel og de fortsatte angrepene fra Palestina har siden eskalert, noe som har ført til hundrevis av sivile dødsfall.

Siden da har konfliktene været på alles lepper og dødstallet har lydt i alles bevissthet over hele verden – også i det danske kongehus.

Ekstra Bladet mottok en kort uttalelse fra dronning Margrethe mandag kveld da hun var i Gilleleje kirke, som holdt en minneseremoni i anledning feiringen av 80-årsjubileet for redningen av de danske jødene.

– Det kan ikke annet enn å sjokkere oss alle, sa den rystede majestet da han ble spurt om Hennes Majestets tanker om situasjonen i Israel.

Denne måneden markeres 80-årsjubileet for redningen av danske jøder i forbindelse med andre verdenskrig. I den anledning har dronningen de siste dagene vært rundt om i landet for å delta på en rekke arrangementer. Blant annet var hun til stede på en spesialforestilling i Det Kongelige Teater søndag kveld.

Ifølge  ABC News er det israelske dødstal steget til over 900.