Etter kongelig drama: "Vi har gått videre"

25/04/2024 11:00

Emma

Gossip
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
For to år siden bestemte dronning Margrethe at prins Joachims barn ikke lenger skulle tituleres som prinser og prinsesser.

Den gang satt danskene på første rad til et skikkelig kongelig drama.

Hvem husker ikke en synlig berørt prins Joachim, som forklarte foran sin daværende arbeidsplass, den danske ambassaden i Paris, at barna hans hadde blitt skadet av stripping av titlene.

At skårene noen gang ville bli klinket, virket usannsynlig på den tiden. Det er heller ikke kjent om forsoningen er fullkommen.

Det er imidlertid et lite håp. Tirsdag – dronning Margrethes bursdag – ga prinsen et intervju til det amerikanske mediet The Washington Post.

Her sier han at «de har gått videre».

I intervjuet har også prinsesse Marie sitt å si.

Hun legger litt flere ord i dramaet som utspilte seg i 2022.

– Vi var ikke fornøyd med måten det skjedde på. Men det er en familiegreie, det er komplisert. Det er også navnet deres. Det er deres identitet fra fødselen. Så det er mer enn bare det folk ser på som en tittel, sier hun.

Prins Joachim, prinsesse Marie og de to yngste barna bor alle i Washington, D.C., der Joachim er dansk forsvarsattaché. Han sier i intervjuet at han liker at familien kan gå i fred på gata uten å bli gjenkjent.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.