Etter lang tids sykemelding: Kongehuset med nytt om kronprinsesse Mette-Marit

26/09/2023 08:30

Emma Sletta

Gossip
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Kronprinsesse Mette-Marit ble sykmeldt 13. september og så langt i to uker.

For fem år siden kunngjorde kronprinsesse Mette-Marit at hun lider av kronisk lungefibrose. Lungesykdommen gjør at hun noen ganger ikke er i stand til å utføre sine kongelige plikter.

Onsdag 13. september ble kronprinsesse Mette-Marit sykmeldt i flere uker, og hun måtte derfor avlyse regjeringens store jubileumsfeiring i Sverige.

Pressemeldingen om kronprinsesse Mette-Marits sykemelding var som følger:

Kronprinsessen sykmeldt

H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit er sykmeldt fra 13. september etter råd fra sin lege. Kronprinsessen er i utgangspunktet sykmeldt i to uker, men denne perioden kan bli forlenget.

Kronprinsessen får dermed ikke gjennomført det planlagte besøket sammen med kongeparet og kronprinsen i Stockholm for å markere jubileumet for Hans Majestet Kong Carl Gustafs regjeringstid.

Kronprinsessen kan dessverre ikke delta på turen til Vestland senere denne måneden, men Kronprinsen vil gjennomføre besøket som planlagt.

Kronprinsessen har sykdommen lungefibrose, som med jevne mellomrom begrenser gjennomføringen av hennes offisielle program.

Kongefamilien kunngjør

Selv om kronprinsesse Mette-Marit ennå ikke er friskmeldt – og sykefraværet i prinsippet fortsatt kan forlenges – kunngjør den norske kongefamilien at kronprinsessen er klar til å dra på offisielt besøk i november.

Sammen med kronprins Haakon reiser hun på offisielt besøk til Tyskland 6.-9. november.

På turen skal det norske kronprinsparet besøke München, Hamburg og Berlin, og det offisielle besøket vil bidra til å styrke det nære og gode forholdet mellom Tyskland og Norge.

Den kroniske sykdommen rammer kronprinsesse Mette-Marit ganske mye. Ikke bare fysisk, men også mentalt, har hun snakket om flere ganger.

– Jeg tror jeg skammer meg litt over at jeg er syk. Eller jeg vet at jeg skammer meg ganske over det, sa kronprinsesse Mette-Marit om sykdommen i podkasten «Kåss Furuseths», der hun fortalte at det var fordi hun ikke kunne være så aktiv som hun skulle ønske.

Læs også:

Norsk duo med trist melding Duoen kommer nå med en trist melding.