Før feiringen av Kongen: Trist melding om prinsessene

13/09/2023 07:30

Emma

Gossip
Foto: Det svenske kongehuset
Foto: Det svenske kongehuset
To av dem sliter med sykdom og alderdom.

Det er duket for den store feiringen når svenske Kong Carl Gustaf senere denne uken feirer sitt 50-årsjubileum, og familie og venner fra inn- og utland kommer til Stockholm for å hylle Hans Majestet.

Dessverre, bare dager før festlighetene, er det triste nyheter om kongens eldre søstre.

Kong Carl Gustaf er den yngste av fem søsken, og bare hans ene søster kommer til å delta på jubileet.

88 år gamle Margaretha og 85 år gamle Desirée er rammet av helseproblemer og synes det er vanskelig å bevege seg.

– De kan ikke gå og blir ikke bedre, dessverre. Desirée hadde hjernehinnebetennelse, så hun burde være glad hun er i live i det hele tatt, mens Margaretha bare er gammel og har selvfølgelig et par ting å slite med. Det er alder som kommer til uttrykk, sier prinsesse Birgitta (86) til Expressen

Søstrenes avlysning betyr at prinsesse Birgitta, som bor på Mallorca, også har tatt en beslutning om å holde seg borte fra lillebrorens feiring, selv om «det gjør vondt i sjelen», som hun uttrykker det.

Det betyr at bare kong Carl Gustafs yngste storesøster, prinsesse Christina (80), vil delta på jubileet senere denne uken som den eneste fra søskenflokken.

Familien er spredt rundt om i verden, så det er ikke ofte de får alle fem sammen, men i sommer skjedde det for første gang på fem år.

Det bekreftet kongehuset overfor Svensk Dam for noen uker siden.

– Kongen og dronningen var svært glade for besøket, sa hoffet den gang om møtet mellom kong Carl Gustaf og hans fire eldre søstre, som fant sted på Öland i slutten av juli.