Gir kong Charles seks år

15/05/2023 07:38

Emma Sletta

Gossip
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Både kongen og dronningen ser utslitte ut.

Det er vanskelig når karriereveien din avhenger av om moren eller faren din dør. Men slik er det for de kongelige som er klare for kronen.

Kong Charles fikk et helt liv på benken, for det var ikke før dronning Elizabeth gikk bort i september, 96 år gammel, at sønnen kunne komme til, og han rakk å fylle 74 år, før det var fremdrift på jobbfronten.

Nå, med kroningen, har han også offisielt blitt konge av Storbritannia, og under den tradisjonelle seremonien ble et aldrende, stivbent par sett bli konge og dronning i "verdens øyne".

Ifølge tidligere BBC-programleder Jenni Murray, som selv er pensjonist, så kongen ut som en sliten og utslitt mann.

I en kommentar i Daily Mail skriver den tidligere BBC-journalisten at hun gir kong Charles seks år på tronen, og hun stiller spørsmål ved om han i det hele tatt har energi og styrke til jobben som konge - altså om han takler presset i fremtiden.

"På grunn av det slitne, utslitte paret spurte jeg meg selv hvor lenge det vil være til neste kroning", skriver hun.

Håpet om at kong Charles og dronning Camilla bestemmer seg for en tidlig pensjonisttilværelse er ikke alene om i Storbritannia. Mange ønsker at den nåværende prinsen av Wales ikke skal henge på spikeren like lenge som faren hans.

– Jeg håper selvfølgelig at kongen har arvet de ekstraordinære genene som brakte bestemoren hans inn i neste århundre (dronningmoren fylte 101 år), og moren og faren inn på 90-åra, men jeg kan ikke huske at noen av dem noen gang så så slitne ut i offentligheten som kong Charles og dronning Camilla gjorde under kroningen, skriver Murray.