Harald Rønneberg åpner opp om den tunge sorgen

03/10/2023 14:00

Emma Sletta

Gossip
Foto: Sebastian Ludvigsen/TV 2/NTB
Foto: Sebastian Ludvigsen/TV 2/NTB
Nå åpner den gamle "Senkveld" verten opp om sorgen.

Harald Rønneberg ledet i en årrekke et av de største talkshowene her til lands, nemlig TV 2-programmet «Senkveld med Thomas og Harald». 

Sammen med Thomas Numme (53) regjerte de fredagskveldene på TV-skjermen.

Etter å ha holdt det gående i 15 år ga makkerne stafettpinnen videre til Helene Olafsen og Stian Blipp, før programmet til slutt ble lagt ned i 2021.

Og nå er han endelig tilbake på skjermen samen med senkveld makkeren, Thomas Numme, fem år etter at de la opp «Senkveld». 

Med seg på laget har han og Numme tatt med seg sidekick Truls Svendsen.

I konseptet «Kjendis AS» lager de tre TV-profilene et management byrå der de spiller mye på humor når de får besøk av diverse kjendiser i hus. 

Savner henne hver dag

For snart et år siden kunne Rønneberg dele den triste nyheten om at moren hans hadde gått bort.

«Kjære fine mamma. Da var vår reise over. Dette er utrolig vondt, men jeg er først og fremst veldig takknemlig for at jeg fikk ha deg i livet mitt så lenge. Du har betydd alt for meg! Og det er jeg så glad for at jeg fikk fortalt deg mange ganger. Jeg kommer til å savne deg dypt, mamma. Våre daglige samtaler, den herlige humoren din, den urokkelige støtten din og sikkert uendelig mye mer jeg ikke klarer å komme på nå… Hvil i fred. Jeg elsker deg for alltid» 

Artikkelen fortsetter under innlegget.

TV-profilen forteller i et nytt intervju med VG Helg at han var i ferd med å gå opp på scenen da hans far ringte med den triste beskjeden.

Moren hadde fått hjerneslag og hadde under et døgn igjen.

Ifølge avisa skal han ha lovet moren å fullføre jobben han var i ferd med å gjøre, det hadde nemlig moren gitt han klar beskjed om. 

Ønsket til moren valgte han altså å følge. 

«Harald, du sprer så mye glede til folk, at hvis det er jobben din en dag, og det skjer noe med meg, så gjør du det først», skal moren ha sagt. 

Etter showet dro han rett til moren og fikk tatt et siste farvel med henne. Det har tatt tid å bearbeide den tunge sorgen i ettertid. 

– Så slår det meg; «Åh, faen, hun er jo borte», sier han til VG Helg.

I intervjuet med VG forteller Rønneberg avsluttene om den store sorgen han bærer på.

– Jeg savner henne hver dag, sier han.

Læs også:

Derfor bør du spise det hvite «rusket» på klementinen Vi alle elsker frukten for sin friske duft, søte smak og at den er så enkel å skrelle. Men det er faktisk det hvite «rusket» som skjuler en skattekiste av næringsstoffer.