Henriks bror om prinsens tilstand: Et spørgsmål om uker

09/02/2018 11:45

Anniken Hauge

Gossip
Fredag morgen meddelte det danske kongehuset at kronprins Frederik er på vei hjem fra Sør-Korea, fordi prins Henriks tilstand er alvorligt forverret. Prins Henriks bror Étienne de Monpezat avventer de seneste nyhetene før han drar avsted til Danmark.

Kronprins Frederik har avbrutt oppholdet sitt i Sør-Korea i anledning de olympiske lekene. Han er nå på vei til Danmark for å være hos prins Henrik etter tilstanden hans er blitt alvorlig forverret.

Det opplyste kongehuset fredag morgen i en pressemelding. Prins Henriks bror, Étienne de Monpezat, er dog ikke på vei til Danmark enda.

Det skriver den danske avisen BT.

- Nei, jeg er ikke på vei til Danmark, for jeg venter på de seneste nyhetene. Jeg vet at broren min ikke har det bra. Det ser ut til å være et spørsmål om uker, sier Étienne de Monpezat til BT.

- Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen har på denne bakgrunn avbrutt oppholdet sitt i Sør-Korea hvor han var i forbindelse med de olympiske vinterlekene. Kronprinsen er nå på vei til Danmark, er meldingen fra kongehuset, som i tillegg gjør oppmerksom på at de ikke har ytterligere opplysninger for øyeblikke, var meldingen fra det danske kongehuset fredag morgen.

Prins Henrik ble innlagt på Rikshospitalet i København i slutten av januar. For en uke siden ble det offentliggjort at han blant annet har blitt undersøkt for en tumor i venstre lunge.

- Hans Kongelige Høyhet Prins Henrik har siden søndag 28. januar vært innlagt på Rikshospitalets lungekirurgiske avdeling til undersøkelse for en tumor i venstre lunge. Tumoren har heldigvis vist seg å være godartet, skrev det danske Kongehuset i en pressemelding og tilføyde: 

- Prins Henrik vil i dag bli overflyttet til infeksjonsmedisinsk avdeling for behandling for lungeinfeksjon. Etter endt behandling vil Hans Kongelige Høyhet oppholde seg på Fredensborg Slott.

Prins Henrik oppholdte seg i starten av året i Sharm El-Sheikh i Egypt da han måtte legges inn og flys hjem til Danmark for ytterlige undersøkelser.

Den 83 år gamle prinsen var dessuten innlagt i somme, hvorpå Kongehuset meddelte i høst at han lider av demens.