Ikonisk Diana-genser solgt for over en million dollar

16/09/2023 13:30

Emma

Gossip
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Prinsesse Diana, som nyforlovet, hadde på seg den røde sauegenseren under en polokamp i juni 1981.

Prinsesse Dianas ikoniske genser med en svart sau omgitt av en masse hvite har blitt solgt for 1,14 millioner amerikanske dollar på en auksjon av Sotheby's i New York. Det tilsvarer 12 millioner norske kroner.

Det skriver nyhetsbyrået DPA.

Som nyforlovet mann hadde Diana på seg den ikoniske røde genseren til en polokamp i juni 1981.

Genseren ble anslått å selge for mellom 50.000 og 80.000 amerikanske dollar. Det tilsvarer mellom 534.000 og 856.000 norske kroner.

Funnet på loftet

Det var på et loft at designer Joanne Osborne gjorde oppdagelsen av den ikoniske genseren i mars.

Joanne Osborne er en av to designere bak klesmerket Warm and Wonderful. Genseren var blant designduoens tidligste design.

Sotheby's opplyser ikke hvem kjøperen av den røde genseren er.

I auksjonshusets katalog kommer det frem at kjøpet av genseren inkluderer to offisielle brev skrevet fra Buckingham Palace til klesmerket Warm and Wonderful.

«Brevene forklarer høflig at genseren er skadet, og det bes om enten reparasjon eller erstatning for en ny», heter det i et av brevene.

Det fremgår også av katalogen at Warm and Wonderful sendte Diana en ny genser. Det var prinsessen kledd under en polokamp i 1983 og på en annen polokamp.

Nøye undersøkt

Genseren har vært gjennom flere undersøkelser for å bekrefte at den faktisk tilhørte avdøde prinsesse Diana.

- Videre undersøkelser overbeviste teamet: den skadede mansjetten, formen på en sau ved skulderen, variasjoner i sauens øyne som er sydd på individuelt.

- På et bilde fra Sotheby's bekreftes det at denne tapte saueskjorten er den originale saueskjorten prinsesse Diana brukte for over 40 år siden, heter det i en uttalelse fra auksjonshuset.

Budgivningen, som fant sted på nettet, åpnet 31. Det var 26-årsdagen for Dianas død. Hun døde i 1997 i en bilulykke i Paris.