Kong Charles har kreft: Dette er prognosen

06/02/2024 07:17

Emma Sletta

Gossip
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Buckingham Palace har ikke kunngjort mye om kong Charles' kreft, men nå dukker det gradvis opp ekstra informasjon i britiske medier.

Britiske borgere ble sjokkert mandag da Buckingham Palace plutselig kunngjorde at kong Charles hadde blitt diagnostisert med kreft.

Det er ikke kjent på dette stadiet hvilken form for kreft det er, men det er absolutt alvorlig nok til at den britiske monarken har blitt rådet av leger til å avbryte alle offentlige plikter under behandlingen.

Til tross for dette understreker kongefamilien at kongen «er positiv» og at han «ser frem til en full retur».

Nå viser det seg også at 75 år gamle kong Charles angivelig har vært «heldig».

Uansett har Daily Mail  vært i kontakt med kilder som sier at kreften skal ha blitt funnet «veldig tidlig» og at kongens prognose for å bli kurert derfor er «god».

Det er rapportert at det var under kong Charles 'siste prostataoperasjon at legene fant kreft.

En kilde i kongefamilien har imidlertid benektet overfor BBC og nyhetsbyrået Reuters at det dreier seg om prostatakreft.

Ifølge Sky News får kong Charles poliklinisk behandling i London, noe som betyr at han kan være i sitt eget hjem i den britiske hovedstaden om kvelden.

– Hans Majestet har valgt å dele nyheten om diagnosen for å forhindre spekulasjoner og i håp om at det vil bidra til offentlig forståelse av alle rundt om i verden som er rammet av kreft, heter det i en uttalelse fra kongefamilien mandag kveld.

Kong Charles overtok rollen som konge i september 2022 etter dronning Elizabeths død.

Dronning Camilla, prins William og kongens yngre søsken, prinsesse Anne og prins Edward, kan alle bli utnevnt til stedfortredere under sykdommen.

Det kan imidlertid ikke prins Harry ettersom han har forlatt kongefamilien.