Kongefamilien tar avstand fra oss: Har ingenting med oss å gjøre

30/01/2024 11:00

Emma Sletta

Gossip
Foto: Dennis Stenild, Kongehuset
Kongefamilien setter foten ned.

Et overraskende nytt fenomen har kommet frem på TikTok.

Tre profiler som tilsynelatende representerer den danske kongefamilien har vakt oppsikt med sitt innhold.

Med 35.000 følgere og over 700.000 likes på den største profilen, ser det ut til at kongefamilien har fanget interessen til unge på plattformen. Men disse profilene er ikke det de ser ut til.

Det kongelige danske hus' kommunikasjonsavdeling har bekreftet overfor B.T. at alle tre profilene er falske og ikke representerer kongefamilien.

De tre TikTok-kontoene som bærer navnet Den danske kongefamilien bruker alle kongehusets våpenskjold som profillogo, hvorav den ene til og med matcher fargevalget fra kongehusets offisielle Instagram.

Den mest populære av disse falske profilene, 'det.danske.kongehus', etterligner innholdet fra Det Kongelige Danske Hus' Instagram, med en tilsvarende rekkefølge av innlegg.

Til tross for deres innsats for å etterligne den offisielle profilen, er det klare indikatorer på at disse TikTok-kontoene ikke er ekte. For eksempel inneholder profilen til den danske kongefamilien en video med tittelen «Morsomme øyeblikk med dronning Margrete», ledsaget av en latteremoji – et format og språk som skiller seg vesentlig fra kongefamiliens tradisjonelle kommunikasjon.

Videre erklærer den tredje profilen åpent at det er en fanside, og mangelen på innlegg om viktige hendelser som tronskiftet understreker ytterligere at profilen ikke er offisiell.