Kongehusekspert: Prins Nikolai bør forlate landet

29/12/2017 09:15

Anniken Hauge

Gossip
Det er stor sannsynlighet for at prins Nikolai kommer til å gå etter en business-karriere utenfor Danmark etter videregående.

Den 18 år gamle prinsen får ingen apanage eller annen økonomisk støtte fra Dronningen. 

Prins Nikolai må, som sine tre søsken og kronprinsparets tre yngste barn, forsørge seg selv.

De skal alle være en del av kongehuset og deltage i forskjellige plikter, men altså uten å få lønn for det. 

Ifølge den danske kongehuseksperten, Søren Jakobsen, vil det derfor være opplagt at den danske prinsen å gå for en internasjonal businesskarriere. Han nevner han Hong Kong som en god mulighet for prinsen:

- Det vil være helt opplagt at han tar en tur til Hong Kong for å jobbe for den danske milliardæren Hans Michael Jebsen. Der vil han få adgang til den internasjonale verden som han har behov for å komme inn i. Hans Michael Jebsen er for øvrig venn med prins Joachim. De eier Schackenborg Slotskro sammen, og Jebsen og hans hustru er gjester til de offisielle festene i prins Joachims familie, forteller Søren Jakobsen til danske Se og Hør.

Ifølge eksperten har kongehuset riktignok mange gode forbindelser til store danske bedrifter inkludert Danfoss, LEGO og Ecco, men han ser ikke for seg at prinsen vil starte en karriere i hjemlandet.

- Folk kommer til å spørre seg om han jobber bare fordi han har nettverket eller fordi han faktisk kan noe. Det er ikke noen god start, forklarer eksperten.

Prinsen kan fint komme tilbake til dansk næringsliv med tiden, etter han har vist sin verdi i utlandet.

Som utdannelsesland mener Søren Jakobsen at prins Nikolai bør se mot USA. Her vil et prestisjefullt universitet som Harvard kle prinsen godt og være et opplagt valg, mener eksperten. 

Les også: Prins Joachim snakker ut om mørk periode: - Hva er jeg egentlig verdt som menneske?