Kongehuset forklarer: Derfor bryter kronprinsparret med tradisjonen

27/10/2023 18:00

Emma Sletta

Gossip
Foto: Det danske kongehuset
Foto: Det danske kongehuset
Her er bakgrunnen for kronprinsparets avgjørelse.

Dyrehagen på Klampenborg gjør seg klar til den årlige folkefesten Hubertusjagten, som er en kjær tradisjon i Danmark.

Mens tidligere år har budt på kongelige tilskuere fra den danske kronprinsfamilien, er der i år en usedvanlig gjest i skikkelse av danske Prinsesse Benedikte.

Det skriver BILLED-BLADET.

Det kongelige hoff har nettopp annonsert at prinsesse Benedikte vil være til stede på Hubertus-jakten, som finner sted søndag 5. november. Det er en varm velkomst til prinsessen, som elsker hest og hestesport, og derfor er en svært verdig representant for kongefamilien på årets arrangement.

Tradisjonelt har Hubertus-jakten tiltrukket seg medlemmer av kronprinsfamilien, men i år ser det ut til at prinsesse Benedikte vil stå som den fremste kongelige deltakeren.

Bakgrunnen for endringen på den kongelige gjestelisten skyldes at den danake kronprinsen Frederik og hans kone kronprinsesse Mary vil være i den danske havnebyen Esbjerg dagen før, hvor de vil være hovedrollene i kronprinsparets prisutdeling på kvelden.

Dette er imidlertid ikke prinsesse Benedictes første bekjentskap med denne spesielle jakten, da hun har deltatt ved flere anledninger gjennom årene og vist stor interesse for arrangementet.

Så søndag 5. november kan alle glede seg til en fantastisk dag i Dyrehaven i selskap med prinsesse Benedikte og det spennende jaktløpet som har begeistret danskene i generasjoner.

Læs også:

Kongelig tatt på fersken i 87 km/t: Nå må boten betales Prinsen ble oppdaget i å kjøre for fort.
Her er forskjellen på mandariner og klementiner De smaker godt, men hva er egentlig forskjellen?