Kronprinsbesøk ble kongelig besøk: Kongens besøk skaper ett stort problem

31/01/2024 09:05

Emma Sletta

Gossip
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Den opprinnelige planen må endres.

Etter 52 år som kronprins overtok kong Frederik tronen etter sin mor, dronning Margrethe, tidligere i januar. Det har vært spekulert mye i hvordan vi vil se kongen ute i den store verden, men nå ser vi snart kongen på sitt første utenlandsbesøk. Han skal til Polen, hvor han skal delta i en forretningskampanje, men det har nå forårsaket et problem.

Når kong Frederik kommer til Polen på sitt første utenlandsbesøk som Danmarks regent, får han en varm og entusiastisk velkomst.

Besøket, som opprinnelig var planlagt før tronskiftet, har vakt ekstraordinær interesse i Polen, da det har blitt oppgradert fra kronprins til kongelig besøk.

Ole Toft, Danmarks ambassadør til Polen, understreker viktigheten av besøket. Han forteller at oppmerksomheten og æren ved å ha danskekongen på besøk er stor. Denne endringen har ført til et stort oppmøte på de planlagte forretningskampanjene, noe som resulterer i et "behagelig" overveldende antall gjester på de planlagte arrangementene.

Dette skriver TV2.

Besøket gir derfor litt av en hodepine for arrangørene, som plutselig må finne plass til de ekstra gjestene. Og dette betyr at man må gå bort fra den opprinnelige planen med bare ett langbord. Du må nå gjøre ekstra bordoppsett.

Kong Frederik er ikke fremmed for Polen, da han tidligere har besøkt landet for forretningskampanjer. Hans besøk i 2014 med sin kone på deres tiende bryllupsdag i Szczecin markerte også et viktig øyeblikk.

Denne gangen er imidlertid oppmerksomheten betydelig større, og overgår selv den som ble mottatt av USAs tidligere president Obama under et lignende besøk i Warszawa i 2014.

Hans Engell, politisk kommentator, bemerker at Polens stadig voksende rolle i Europa gjør det til et strategisk viktig land for Danmark. Polens satsing på flyktninger fra Ukraina og landets økonomiske vekst spiller en avgjørende rolle i dette. Med Polen som Danmarks niende største eksportmarked, er dette besøket en gylden mulighet til å fremme dansk næringsliv.

Under oppholdet vil kong Frederik delta på ulike arrangementer, blant annet næringslivskampanjer med fokus på landbruk, biogass og energieffektivisering. Hans sønn, kronprins Christian, vil vikariere som regent av Danmark under besøket.

Denne turen symboliserer en ny epoke i kong Frederiks regjeringstid, hvor han fortsetter å styrke Danmarks internasjonale forbindelser og fremme danske interesser i utlandet.