Kronprinsesse Mette-Marit forteller om Ingrid Alexandra: Vi gleder oss til å slappe av

12/05/2023 12:17

Emma Sletta

Gossip
Foto: Det norske kongehuset
Foto: Det norske kongehuset
Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakons datter, prinsesse Ingrid Alexandra, er ferdig med videregående i år.

Det er ikke bare vår i luften i den norske kronprinsfamilien for tiden. Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marits datter, prinsesse Ingrid Alexandra(19), blir ferdig med 13 års skolegang i sommer, og russetiden er allerede i gang for de norske 3.-klassingene.

Russetiden i Norge varer fra rundt 20. april til 17. mai, når landet har sin nasjonaldag.

Prinsesse Ingrid Alexandra deltar i feiringen av studenttiden som alle andre ungdommer i Norge, og hun har også vært med på å lage «russebuss», som er innredet som diskotek og bar, og hvor ungdommene fester i flere uker.

Prinsessens foreldre, kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon, var på kongelig oppdrag forleden, og her ble de spurt om datterens russefeiring.

- Det er veldig koselig, rett og slett. Vi synes det er flott å se at Ingrid og vennene koser seg så mye. Som foreldre gleder vi oss selvfølgelig til at 17. mai er over, så vi kan slappe av litt mer, sa kronprinsesse Mette-Marit og lo, ifølge Se og Hør.

Da prinsesse Ingrid Alexandras storebror, Mette-Marits sønn fra et tidligere forhold, Marius Borg Høiby, gikk ut av videregående skole i 2016, fikk det norske kronprinsparet lov til å gå med på russebussen, skriver Se og Hør.

De vet imidlertid ikke om de også får lov til å gjøre dette i år, når det er Ingrid Alexandras tur.

– Vi får se. Hvis vi blir invitert, ler kronprinsparet, ifølge norske Se og Hør.

Artikkelen fortsetter under bildene

Foto: Øivind Möller Bakken, Det kongelige hoff.

Foto: Øivind Möller Bakken, Det kongelige hoff.

Prinsesse Ingrid Alexandra, som er nr 2 i arverekken til den norske tronen, er elev ved Elvebakken videregående skole i Oslo.

Hun er barnebarn av kong Harald og dronning Sonja.