Kronprinsparet tar over rolle

20/03/2023 13:54

Emma

Gossip
Foto: Sølve Sundsbø / Det kongelige hoff.
Foto: Sølve Sundsbø / Det kongelige hoff.
Kronprinsparet tar over prinsesse Märthas beskytterskap.

Prinsesse Märthas beskytterskap overføres til kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit, fremkommer det på kongehusets egne nettsider

I fjor høst valgte Epilepsiforbundet og Foreningen for Muskelsyke å avslutte sine samarbeid med prinsesse Märtha på grunn av at de reagerer på Durek Verretts utspill.

Blant annet har Verrett fått mye oppmerksomhet for en medaljong han selger, og som han hevdet hjalp ham med å bli frisk etter coronasykdom.

– Prinsessen har alltid tatt sitt ansvar som beskytter på alvor og vist genuin interesse for det vi jobber med, men stadig flere medlemmer reagerer på Durek Verrets spekulative utspill om sin egen form for alternativ medisin og evner som sjaman, sa leder i Foreningen for Muskelsyke, Patricia Melsom, i pressemeldingen da de avsluttet Märtha-samarbeidet. 

Senere den høsten, i november, formidlet prinsessen til organisasjonene hun var beskytter for, at hun frasa seg sine beskytterskap, som la rammene for hennes offisielle oppgaver.

"Det vil være en annen i familien som tar over min rolle. Jeg ønsker organisasjonene lykke til med det viktige arbeidet de gjør", sto det i en pressemelding fra Märtha. 

Nå er det altså klart at kronprinsparet overtar prinsesse Märtha Louises beskytterskap. 

Kronprinsen overtar disse fra prinsesse Märtha:

·       Hørselshemmedes landsforbund

·       Norges Døveforbund

·       Ridderrennet

Kronprinsessen overtar disse beskytterskapene:

·       Norsk Revmatikerforbund

·       Vivil-lekene

Märtha var i tillegg beskytter for Epilepsiforbundet, Norges blindeforbund og Foreningen for Muskelsyke.