Lars Monsen med nedslående beskjed

10/11/2023 22:00

Emma Sletta

Gossip
Foto: Håvard Jenssen/NRK
Foto: Håvard Jenssen/NRK
Nå har Lars Monsen kommet med en trist nyhet

Lars Monsen (60) er hele Norges villmarkshelt og ekspedisjonsfarer. 60-åringen har i en årrekke imponert oss med sine spektakulære turer. 

Det siste vi så av Monsen på TV-skjermen var i den fjerde sesongen av «Med Monsen på villspor» som ble sendt i fjor.

I 2020 annonserte Monsen at han hadde kjøpt Femund Fjellstue i Engerdal kommune i Innlandet. 

Han endret navnet til Femund Lodge som skal tilby hundekjøring på vinteren.

På sommeren har han pleid å arrangere liv og røre med konserter, men det har han ikke tid til lenger, skriver han i et innlegg på Femund Lodge sin Facebook-side

Østlendingen omtalte saken først.

I utgangspunktet hadde Monsen søkt om en hundeløype i Elgå som skulle gå to mil sørover mot Sorken og tilbake. 

Det fikk han ikke lov til av kommunen. 

– Svaret ble nei. Ingen hjelp å få fra politikerne i Engerdal, ingen gode råd, bare ekstremt treg saksgang og masse flotte ord som til syvende og sist betyr null og niks. Jeg synes mest synd på alle de flotte folkene som bor i Elgå som prøver å skape et levebrød på hjemplassen sin, skriver han. 

Konsertene som holdes i hans regi blir det heller ingenting av. 

– Det krever mye jobb og penger (risiko), og mest av alt motivasjon. (…) Jeg har mange andre viktige jern i ilden, andre steder, forklarer han.  Elgå blir sjekkpunkt under neste års Femundløp i 650 kilometerklassen, så det er jo en positiv nyhet for Monsen. 

Tøff fortid

I boken «Lars Monsen Mitt liv» fra 2019 fortalte Monsen om oppveksten og det nære forholdet med storebroren Erik som døde av en overdose som 39-åring.

Ekspedisjonsfareren vokste opp på Skullerud i Oslo sammen med sine tre brødre Jan, Erik og Per-Yngve.

Alle tapene i livet har gjort vondt, skriver han i boken.

– For hvert slag i ansiktet livet ga meg, å miste mamma, å miste storebror, og flere hendelser jeg ikke orker å nevne, så steg trassen i meg, det kokte i meg i den perioden, kroppen rista, fikk ikke sove, det var som om livet sjøl testa meg, har Monsen fortalt i boken.

Etter flere år på jakt etter meningen med livet, skjønte Monsen at det var jo ute på tur at han trivdes aller best med seg selv.

Der fant han roen og gleden i livet.

På mange måter falt nok brikkene på plass for Monsen.

– I skauen og på fjellet hadde jeg ikke behov for rus. Turene ble stadig lengre, og jeg kjente at eventyrlysta steig, har han fortalt.

Men at han senere skulle bli en stor TV-profil var aldri i planene, har han fortalt. Det tok lang tid før han faktisk bestemte seg for å gjøre TV-programmet som gjorde han landskjent.