Netflix-stjerne i voldsom bilulykke: Sovnet bak rattet

25/09/2017 10:45

Anniken Hauge

Gossip
Kj Apa på den røde løper i Toronto tidligere i år.
Kj Apa på den røde løper i Toronto tidligere i år.
Den kjente rødhårede sjarmøren kjent som Archie i Netflix-serien 'Riverdale', var i forrige uke involvert i en alvorlig bilulykke.

Den 20 år gamle skuespilleren KJ Apa, også kjent som Archie i Netflix-serien 'Riverdale', var i forrige uke involvert i en stygg trafikkulykke.

Den unge skuespilleren fra New Zealand var på vei hjem fra en 16-timers dag på settet til nettopp 'Riverdale', da han angivelig skal ha sovnet bak rattet.

Det melder The Hollywood Reporter.

Ulykken skjedde omkring midnatt, da den 20-årige mannlige skuespilleren skulle kjøre den 45 minutters lange turen  fra settet i Vancouver og hjem. 

KJ Apa ble deretter fraktet til et lokalt sykehus, hvor han fikk behandling for mindre skader. Han ble skrevet ut senere samme dag. Bilen hans ble derimot hardt skadet, da passasjersiden foran var totalt smadret etter bilen hadde truffet en lyktestolpe, melder avisen.

Ulykken har skapt en kraftig storm av protester blant flere andre på settet, da flere av de ansatte føler sikkerheten dere blir neglisjert.

De ansatte har selv ansvar for å komme seg til og fra settet, og arbeidsdagene går ofte langt ut i de sene nattetimer. Warner Bros. som produserer serien stiller ikke med sjåfører til de ansatte.

SAG-AFTRA, en amerikansk fagforening for blant annet skuespillere og musikere ønsker nå å gå inn i saken.

- Dette er en ekstremt alarmerende situasjon, og vi er svært bekymret over skuespillernes sikkerhet på 'Riverdale'-settet. Vi sender et team til Vancouver for å gjennomgå omstendighetene rundt sikkerheten på produksjonen,’ skriver foreningen i en pressemeddelelse.

Warner Bros. på sin side mener at de ikke gambler med de ansattes sikkerhet.

En talsperson fra Warner Bros. melder til The Hollywood Reporter at de først og fremst er svært takknemlige for at KJ Apa ikke ble alvorlig skadet i ulykken, og understreker at de ikke har tvunget den 20-årige skuespilleren til å jobbe ekstremt mye.

- Dagen da ulykken skjedde jobbet KJ 14,2 timer. Dagen før jobbet han 2,5 timer, og dagen før det 7,7 timer. KJ er flere ganger blitt bedt om å meddele produksjonsteamet hvis han er trøtt eller ikke er komfortabel med å kjøre hjem. Isåfall vil han få stilt en sjåfør eller et hotellrom til rådighet, forteller altså talspersonen til avisen.