Ny bok om prinsesse Diana: Kommer med hjerteskjærende avsløring før hun dør

23/08/2023 14:30

Emma Sletta

Gossip
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Diana kom med en hjerteskjærende avsløring før hennes død.

I en ny bok med tittelen «Prinsessen» dykker den britiske forfatteren Wendy Holden (58) ned i det turbulente ekteskapet mellom prins Charles og prinsesse Diana. Boken, skrevet i romanform, gir leserne et innblikk i prinsesse Dianas liv fra barndommen til det bitre ekteskapet med prins Charles, fortalt gjennom perspektivet til en fiktiv venn.

Det melder svenske medier altomkungligt.se.

Holden, som tidligere jobbet for Sunday Times, avslører at ekteskapet ikke var basert på kjærlighet. - Prinsesse Diana ble valgt som hans kone. De ville ha en spesiell type jente, sier forfatteren i et intervju med magasinet People, som siteres av Expressen.

Hun legger til at kongefamilien ønsket seg en ung, pragmatisk kvinne uten fortid. – Det var en veldig pragmatisk avgjørelse. Hun var praktisk talt den eneste som var igjen, sier Holden.

Tilbake i 1981 var verden vitne til det storslåtte bryllupet til prins Charles og Lady Diana Spencer i St. Pauls katedral i London. Over 750 millioner TV-seere fulgte direktesendingen.

Men til tross for den tilsynelatende lykkelige begynnelsen, ble det snart klart at alt ikke var som det skulle være. Prinsesse Diana beskrev senere bryllupet som «den verste dagen i hennes liv».

Selv om det britiske hoffet forsøkte å dekke over problemene, ble det etter hvert klart at ekteskapet var i krise. Etter elleve år sammen bestemte paret seg for å skilles, og fire år senere ble de formelt skilt.

Holdens bok kaster lys over de bakenforliggende årsakene til ekteskapsbruddet og gir en dypere forståelse av utfordringene prinsesse Diana sto overfor.