Prins Joachim avviser onde rykter mot sin far

22/11/2017 14:45

Anniken Hauge

Gossip
Prins Joachim av Danmark mener at mediene har skapt de onde ryktene mot prins Henrik.

Prins Joachim har tidligere fortalt om hvordan de strenge franske tradisjonene var i fokus under kronprins Frederik og hans oppdragelse. I boken 'Under Bjælken' forteller Joachim brutalt ærlig at han dengang ofte var redd for sin egen far. 

Men under et foredrag nylig, valgte prins Joachim å slå ned på et ondt rykte han mener mediene har skapt. Prinsene ble aldri slått av faren deres, fortalte han.

Det skriver Metroxpress, som refererer til dansk Se og Hør. 

- Jeg ble oppdratt godt og kjærlig. Og det blir barna mine også. Jeg ble ikke slått – det er fake news som avisene har funnet på. Jeg ble aldri slått, understreker prins Joachim ifølge Se og Hør.

Ryktene om prinsens strenge oppdragelse begynte angivelig ved regentparets sølvbryllup tilbake i 1992. Dengang reiste kronprins Frederik seg og holdt en tale som siden er blitt berømt.

- Papa, man sier at den man elsker tukter man. Vi tvilte aldri på din kjærlighet. Til tider var den kanskje litt overveldende, kanskje også litt tilfeldig. Som barn følte jeg meg fote litt maktesløs overfor din strenge logikk, din klare syntaks og ditt galliske temperament, og jeg sa ofte, men ikke høyt, som lammet i La Fontaines fabel om ulven og lammet: La raison du plus fort est toujour la meilleure (Den sterkestes synspunkt er alltid det rette, red.), sa kronprinsen i talen, skriver Metroxpress. 

I ettertid er det blitt spekulert i hvor tøff oppdragelsen av prinsene egentlig var. Selv har kronprins Frederik uttalt at han er overrasket over hvor stor omtale talen har fått.

Emma sto i kø på supermarked da hun ble svært provosert: ‘Dere ødelegger julen!’